nekoliko legendarnih...sve na ovoj strani je napisao Zoran Petrovic.

 

Gotovo od samog pocetka lik spijunke Margot se provlaci kroz one epizode AF u kojima mozemo naci delikatne operacije TNT grupe ( krijumcarenje mikrofilmova, prodaja tajnog oruzja, kradja dragog kamenja, itd. ). U ovom liku nalazimo karakteristike tajnog agenta 70-ih i 80-ih godina ( u neku ruku ona je zensko olicenje agenta 007 James Bond-a ): vesta u svakoj operaciji, spremna na svako iznenadjenje, gotovo neuhvatljiva kao tigrica, neprezajuci od upotrebe svih sredstava kako bi ispunila zadatak za koji je unajmljena. Najjaci aduti su joj izvanredno prerusavanje i do savrsenstva izvajano telo koje u spoju sa njenim perfidnim zenskim sarmom nikoga od clanova grupe TNT ne ostavlja ravnodusnim. Naime, Bob Rock je taj koji ce, u vecini slucajeva, nasedati na njene zavodnicke trikove, u nju se zaljubljivati i na kraju hladno odbacen od razotkrivene Margot bolno i sa besom podnositi prevaru i zadirkivanja ostalih clanova grupe. Upravo iz tih razloga ne mali broj puta Broj 1 ce zaliti ( ne videti zelene dolare ) neostvarene poduhvate svojih agenata u onim akcijama gde ucestvuje i slavna spijunka Margot.Time je na jos jedan nacin prikazan jedan od mnogih "poroka" clanova TNT grupe.

 

Evo jos jedne intrigantne licnosti oslikane kroz lik generala War-a. On je tipican predstavnik americkog vojnog vrha, korumpiranog i umesanog u sumnjive poslove koji jasno za sobom vuku i ogromne kolicine suskavih zelembaca. Uspeh u karijeri lezi na gomili prljavog vesa za koji, kao i uvek do pojedinosti, zna Njegova Visost Broj 1. General War, inace profesionalno kako nezainteresovan tako i nesposoban, angazuje grupu TNT za izvrsavanje specijalnih zadataka koji ili moraju da budu Top Secret ili da se ne ostvare kako bi maskirali pravi smisao misije. Po prirodi je tezak na novcu kada dodje vreme isplate ali je isto tako i nemocan pred cvstim dokazima Broja 1 o njegovoj sumnjivoj proslosti. Generalova desna ruka je Bert, hladnokrvni i sumnjicavi oficir nove generacije americkih marinaca.

 

U kriminalu ogrezli New York prepusten je nesposobnom sefu policije , komesaru Broku koga na toj poziciji cuvaju Gradski Oci upravo zbog njegove nemogucnosti da resi one slucajeve koji bi eventualno ugrozili njihove debele interese. Kada Broj 1 procacka po njegovoj proslosti mozemo videti da je, u vreme dok je jos bio obican policajac, zatvarao oci pred onim kriminalom za koji je bio podmicivan. U komesaru Broku mozemo naci klasican primer sefa policije, niske inteligencije, pokornog i poslusnog prema nadredjenima, nadmenog i osornog prema podredjenima, sporog, neefikasnog i uvek u kasnjenju za modernim kriminalom. U vecini slucajeva se obraca Broju 1 sa molbom,dobro podmazanom zelenim novcanicama, da TNT agenti razrese enigmu.Bolesno zeljan slave i publiciteta sve uspehe pripisace sebi i svojim policajcima.

 

Miljenik svih clanova TNT grupe, je s'pocetka karijere bio prvoklasni kriminalac cesto neuhvatljiv i od najsposobnijih agenata iz slavne nam cvecare. Veliki je ljubitelj jakih i opasnih zveri koje ce ga pratiti kao verne sluge na svakom koraku. U njemu se ogleda tipican mafijas okruzen telohraniteljima-gorilama sa zatupasto-telecim pogledima spremnih na sve na gazdin mig. Nakon sto se opskrbio s nekoliko"bijednih milijuncica", Veliki Cezar resava da podje putem pravde u cemu mu pomaze Broj 1 uzevsi ga kao sefa podruznice koja ce pokrivati zapadnu obalu USA sa sedistem u Los Angeles-u. Ovoj podruznici ce se, pored nekolicine vec uposljenih bivsih kriminalaca, pridruziti cuvena trojka prevejanih bandita Tim, Tom i Tumb ( tri zla brata Bob Rock-a ). Za razliku od centrale u New Yorke-u, clanovi L.A. podruznice zive u raskosu i blagostanju, sirokogrudo placeni od strane Velikog Cezara. Jasno je zasto se TNT agenti grcevito bore da ih Broj 1 posalje u pomoc Velikom Cezaru kada mu je ona potrebna.

na vrh stranice.