Ovde se mozete detaljnije upoznati sa grupom najtajnijih agenata na svetu.Njihovo sediste se nalazi u maloj "Cvecarnici" u sirotinjskoj cetvrti "Velike jabuke".Ipak ovi ljudi (i zivotinje),uvek praznog stomaka i u krpama uspevaju da poremete planove najvecih svetskih mocnika i konspirativaca.

Alan Ford
Ovaj plavokosi mladic je glavni junak stripa..kao reklamni agent Alan je krenuo na svoj prvi poslovni sastanak ali igrom slucaja upada u Cvjecarnicu gde greskom biva zamenjen za ocekivano pojacanje u vidu novog agenta (koji ce zakasniti zbog pucanja gume na biciklu). Alan se nikada ne buni,ne trazi povisicu i odavno se pomirio sa svojom nesretnom sudbinom.Pomalo naivan ali uvek dobro obavi zadatak...misije izvrsava najcesce u paru sa Bob Rockom ili Nosonjom.Takodje su opstepoznate njegove (ne)uspesne ljubavne afere...

Sir Oliver
Iskusni lopov,prevarant,ucenjivac i sl. "poreklom" iz engleske plemicke loze Oliver-Oliver...koristi svaku priliku da ukrade nesto (cak i sefove makaze ).Pun je prevarantskih trikova koje cesto koristi za uspesno izvrsavanje zadatka.Cesto se nalazi u zatvorima sirom sveta.Poseduje odlicnu sposobnost prerusavanja
Bob Rock
Duboko iskompleksiran zbog velikog nosa i male visine, ovaj cetrdesetogodisnjak obucen u odelo Sherlock Holmesa je vecito nezadovoljan tip cija je jedina zelja da pobegne iz bede u kojoj zivi Grupa TNT i postane "multimilijunas".Uvek je u svadji sa pretpostavljenima...cesto ide na zadatke sa Alanom i Nosonjom (koji ocigledno cine udarni trio).Ima tri brata Tima,Toma i Tumba koji su profesionalni kriminalci ali zajedno sa Velikim Cezarom cine podruznicu Grupe TNT u Los Angelesu.
Grunf
Izumitelj-pronalazac-konstruktor grupe T.N.T. .Lik je parodija na agenta Q iz serijala filmova o Jamesu Bondu...grunfov talenat ogranicava mali budzet od prosecno par desetina centi, medjutim on nekako uspeva da sastavi rakete,motore,automobile itd.itd. osim prevoznih sredstava njegov rad obuhvata i preradu pistolja iz 18.veka u upotrebljivo stanje, ultrazvucne zvizdalice itd.itd..."Tko Leti Taj Vrijedi"
Njegova Visost - Broj 1
Paraliticar star ko-zna-koliko godina je vrhovni Sef Grupe TNT...svuda je bio,sve je video i zna ceo svet.Broj 1 ili Njegova Visost zahvaljujuci svojim vezama sirom sveta omogucava uspesno delovanje agenata Grupe TNT... zivi u tajnom skrovistu u lavirintu njujorskog metroa zajedno sa Klodovikom dok Cvjecarnicu koristi kao mesto za sastajanje sa agentima.U trenucima dokolice agentima prica svoje istorijske price u kojima se pojavljuje kao vecno mudri starac...
Debeli sef
Zamenik Broja 1,prima direktive i sprovodi ih u delo...nije aktivan ucesnik u zadacima i nema neku specijalnu ulogu u Grupi TNT osim da "odrzava red" u odsustvu Njegove Visosti. Vecinu vremena provodi sa Jeremijom u "cuvanju" Cvjecarnice i sukobima (verbalnim i fizickim) sa Bob Rockom .Ima i svog nerazdvojnog prijatelja - malog glodara Skvikija .
Jeremija
Bivsi prodavac limuna i hodajuci les...sve sto radi je da cuva Cvjecarnicu, spava u paru sa Debelim Sefom i zali se na bolest i skoru smrt.Vecito je bolestan ...najcesce od cira na dvanaestercu.Ako je vec aktivan u nekoj misiji to su staticne uloge. Cesto je posluzio i kao taoc neprijateljima Grupe TNT zbog svoje nemogucnosti da se odbrani i bilo sta ucini.
Nosonja
Evropski mesanac kojeg je Grupa TNT usvojila posle afere "Pas za milijun dolara". Ucestvuje u mnogim zadacima i pametniji je od prosecnog psa...uvek staje na stranu jaceg ili onoga ko ima da ponudi nesto za jelo.Njegov "gazda" - Bob Rock nije bas odusevljen njime. Cak ga je jednom prilikom prodao...

Klodovik
Drugi zivotinjski agent Grupe TNT i svakako jedan od najkorisnijih (to i nije tako tesko u Grupi TNT).Klo je papagaj natprosecne inteligencije i u stanju je da obavlja sve vrste poslova koje se od njega traze.Obavezan je pratilac Broja 1, i u tajnom sklonistu doticnog metuzalema mu pravi drustvo i kuva caj od kamilice.Njegovi saveti se cesto prihvataju i on je automatski zaduzen za one poslove koji zahtevaju rad mozdanih celija.

 

na vrh stranice ?