NEOČEKIVANA TEREVENKA


Antonina Aleksejevna udarila jednom svoga muža službenim pečatom posred čela i zamazala mu čelo pečatnom bojom. Veoma uvređen, Pjotr Leonidovič, muž Antonine Alekse jev ne, zaključao se u kupatilo i nikoga nije hteo da pusti. Stanari zajedničkog stana, međutim, pošto su imali snažnu potrebu da uđu upravo tamo gde se Pjotr Leonidovič zaključao, odlučiše da silom provale zaključana vrata.

Videvši da mu ovo nije uspelo, Pjotr Leonidovič izašao je iz kupatila u hodnik i počeo da povraća po tapetama.

Tada dotrčaše svi stanari i, videvši šta radi nesrećni Pjotr Leonidovič, navališe na njega i pocepaše mu prsluk. Pjotr Leonidovič odjuri u stambenu zadrugu.

U to vreme, Antonina Aleksejevna skinula se gola i sakrila u sanduk.

Posle deset minuta, Pjotr Leonidovič se vratio, vodeći sa sobom nastojnika.

Kako nisu našli ženu u svojoj sobi, nastojnik i Pjotr Leonidovič odlučiše da iskoriste slobodan stambeni prostor i da se malo zaliju votkicom. Pjotr Leonidovič uzeo je na sebe da trkne do ćoška i nabavi pomenuti napitak.

Kade je Pjotr Leonidovič otišao, Antonina Aleksejevna izađe iz sanduka i pokaže se pred nastojnikom obnažena. Zblanuti nastojnik skočio je sa stolice i potrčao prema prozoru, ali kad je video moćno telo dvadesetšestogodišnje žene, smesta se strašno uzbudio.

Tada se vratio Pjotr Leonidovič sa litrom votke.

Videvši šta se događa u njegovoj sobi, Pjotr Leonidovič se namršti.

Ali njegova supruga, Antonina Aleksejevna, pokaza mu službeni pečat i Pjotr Leonidovič namah splasnu.

Antonina Aleksejevna izrazi želju da uzme učešća u terevenki, ali obavezno obnažena, i pri tom još da sedi na stolu, gde je trebalo da se iznese zakuska uz votku.

Muškarci posedaše na stolice, Antonina Aleksejevna sede na sto, i terevenka poče.

To se baš ne može nazvati higijenskim kad mlada gola žena sedi na istom stolu sa koga se jede. Pri tom je Antonina Alek se jevna bila poprilično popunjena žena i ne naročito čista i uredna, tako da se tu đavo će ga znati šta dešavalo. Ubrzo su se, međutim, svi ponapili i pozaspivali: muškarci na podu, a Antonina Aleksejevna na stolu. I u zajedničkom stanu zavlada mir.

22. januara 1935.