Rubrika 'Klub ljubitlje pustih ostrva', kao sestra bliznakinja poruka licne prirode, krenula je sa emitovanjem 31. marta 1992. godine na Radio Pingvinu u okviru emisije 'Oblak u bermudama'. Od maja 1995. rubrika se, zajedno sa emisijom, preselila u etar Radio INDEX-a. Tri i po godine su clanovi ovog Kluba putem radija ostavljali poruke svojim prijateljima, simpaticnim osobama iz okoline, znanim i neznanim beogradskim 'likovima', nekim posebno dragim personama ili celom svetu!

Na nevidljivom zidu radijskog etra ispisano je na hiljade grafita, bisera, jezickih igara, novih poskocica, aforizama i specificnih radio-zapisa. Svaka od ovih poruka krila je i potpis autora, najcesce u obliku neke sifre - pseudonima. Neke od ovih sifri bile su i integralni deo poruke, u potpunosti je razotkrivale ili bar dopunjavale.

Belezeci nekoliko stotina najlepsih poruka koje su stigle do 'Oblaka u bermudama' sa raznih 'ostrva' u gradu sa sigornoscu mozemo da tvrdimo da je veliki borj junaka ove rubrike sebe bar jedom zamislio kao aranzera svog pustog ostrva putujuci do njega (ili bezeci na njega) u masti. A onda je bio i u dilemi: sta sve poneti na pusto ostrvo, koga sve dovesti da ti pravi drustvo ... kako ostvariti sto je moguce bolju komunikaciju sa ostalim pustim ostrvima !?

Klub ljubitelja pustih ostrva nastavlja da zivi kao mali underground kontakt medju Beogradjanima koji znaju da je 'najtesnje ostrvo ono na kojem se nalazi samo jedna osoba"!

BACK