<< Back

MILOSEVIC TRAZI POSEBAN ZAKON ZA PRIZNAVANJE NALAZA MISIJE OEBS-A

Predsednik Republike Srbije Slobodan Milosevic uputio je danas predsedniku Vlade Srbije Mirku Marjanovicu pismo sledece sadrzine:

"Gospodine predsednice,

Smatram da su izborni sporovi, u vezi sa delom lokalnih izbora, posebno u Beogradu, naneli velike stete nasoj zemlji i na unutrasnjem i na medjunarodnom planu i da je krajnje vreme da se problem presece i to upravo u najvisim institucijama nase Republike: Vladi i Narodnoj Skupstini.

Zato Vam predlazem da, u skladu sa svojim ustavnim ovlascenjem, Vlada Republike Srbije podnese na usvajanje Narodnoj Skupstini predlog posebnog zakon (lex specialis), kojim ce biti proglaseni za konacne, rezultati dela lokalnih izbora u Srbiji, prema nalazu Misije OEBS-a.

Zelim da naglasim da drzavni interes unapredjenja odnosa nase zemlja sa OEBS-om i medjunarodnom zajednicom u celini daleko prevazilazi znacaj bilo kog broja odbornickih mesta u nekoliko gradova.

U cvrstom uverenju da je ovaj predlog usmeren na resenje, kojim ce izvrsna i zakonodavna vlast na pragmatican nacin, postujuci pravni poredak nase zemlje, razresiti nastalu krizu,

srdacno Vas pozdravljam, Slobodan Milosevic"

Copyright 1997 by Radio B92.

<< Back

Send us E-mail