Sreda, 2. april 1997.

PREMA INFORMACIJAMA KOJE SU KASNIJE DEMANTOVANE

Momir Bulatovic prebacen na VMA?

Navodno je rec o perforaciji cira koja se dogodila jos u nedelju, sto je privremeno sanirano, da bi Bulatovic prisustvovao sednici Izvrsnog odbora DPS odrzanoj u ponedeljak

Snimak od petka: Bulatovic
na otvaranju spomenika
serdar Janku Vukoticu
FOTO: Montena-faks

Podgorica. - Vesti da je predsedniku Republike Crne Gore Momiru Bulatovicu pozlilo i da je prebacen na Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu demantovao je, juce oko 14 casova, novinarima koji su se o tome raspitivali, njegov savetnik i sef kabineta Momcilo Stojanovic. Demanti je objavljen i u dnevniku Radio- televizije Crne Gore.

Prema informaciji koju je emitovao Radio B 92, a prenela agencija Beta, Bulatovic je preksinoc prebacen na VMA specijalnim avionom. Njemu je u nedelju pukao cir zbog cega je specijalnim avionom crnogorske Vlade iz Beograda dosao lekar specijalista koji je privremeno sanirao zdravstvene probleme crnogorskog predsednika. Narednog dana Bulatovic je predsedavao maratonskom sednicom Izvrsnog odbora DPS Crne Gore. Konstatovano je da nista ne treba prepustati slucaju i od preksinoc je predsednik Crne Gore pod detaljnim lekarskim nadzorom.

Slicna je i vest koju je emitovao FoNet, pozivajuci se na agenciju Montena-faks. Prema izvoru ove agencije, koji je zeleo da ostane anoniman, Bulatovic je imao problema usled iznenadnih unutrasnjih krvarenja, sto je - kako saopstava taj izvor - iste veceri uspesno zaustavio lekar specijalista koji je hitno avionom dosao iz Beograda. Bulatoviceve zdravstvene tegobe zbivale su se, kaze agencija, noc uoci sastanka Izvrsnog odbora DPS, koji se, navodno, nije mogao odlagati. Sef crnogorskih socijalista je sutradan odrzao planirani sastanak partijskog vrha na kojem je bilo reci o zahtevu da premijer Djukanovic razresi duznosti potpredsednika Vlade Slavka Drljevica, ministra kulture Gorana Rakocevica i nacelnika Sluzbe drzavne bezbednosti Vukasina Marasa. Posle tog sastanka je, navodno, odmah avionom prebacen na Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /