Sreda, 2. april 1997.

DEMOKRATSKA STRANKA

"Akcioni program" do 26. aprila

Elementi ovog programa bice ponudjeni kao izborni program koalicije "Zajedno", kaze Miodrag Perisic, potpredsednik DS

Beograd. - Demokratska stranka priprema akcioni program ciji ce elementi biti ponudjeni kao izborni program koalicije "Zajedno" kada taj opozicioni blok bude formirao izborni stab, saznajemo od Miodraga Perisica, potpredsednika DS.

Na nase pitanje sta je sa deklaracijom o unutrasnjoj politici koju su lideri koalicije "Zajedno" najavili prosle sedmice na konferenciji za stampu, Perisic je precizirao da je to upravo "akcioni program" na kome radi DS.

Program bi trebalo da bude zavrsen do 26. aprila, kada je planirano da se odrzi sednica Glavnog odbora DS.

- Kljucni segmenti programa su politicki sistem, ekonomija, uslovno receno - ljudska prava i spoljna politika. Bice i reci o pitanjima Kosova i regionalne organizacije Srbije - rekao je Perisic.

On je dodao da ce DS u tom dokumentu Pokusati da odgovori s jedne strane na sve izazove koji su iskrsli u dijalogu sa medjunarodnom zajednicom, a s druge na potrebe gradjana, iskazane tokom tromesecnih demonstracija u Srbiji.

- Taj protest je izostrio nasu percepciju odredjenih problema i promenio situaciju i od nas zahteva da odredjene stvari vidimo u novom svetlu - rekao je Perisic.

Na akcionom programu radi tim DS "koji je kompatibilan sa koalicionim partnerima." "Mi se slazemo u mnogim pitanjima. Ono sto nas ponekad razdvaja jeste samo razlicita percepcija odredjenih problema", tvrdi Perisic.

I. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /