Sreda, 2. april 1997.

PORTPAROL GRADJANSKOG SAVEZA SRBIJE GORAN SVILANOVIC

"Zelimo da cujemo sta Albanci imaju da kazu"

Pristina, Beta - Portparol Gradjanskog saveza Srbije (GSS) Goran Svilanovic izjavio je da ima mnogo neistina u vezi sa nedavno objavljenom platformom koalicije "Zajedno". U izjavi za jucerasnji broj pristinskog dnevnika na albanskom jeziku "Koha ditore", Svilanovic je rekao da posebne platforme o resenju problema Kosova nema, vec da koalicija "Zajedno" zeli razgovor sa relevatnim predstavnicima albanskog naroda na Kosovu.

"Zelimo da razgovaramo sa relevantnim predstavnicima albanskog naroda na Kosovu - Demokratskim savezom Kosova i Parlamentarnom partijom Kosova", rekao je Svilanovic. On je istakao da koalicija "Zajedno" nije zacrtala kartu Kosova. "Vec mesecima nastojimo da sednemo i razgovaramo sa Albancima da nam kazu kako oni vide nacin resavanja kosovskog problema, a potom da mi kazemo sta je prihvatljivo za resenje pitanja Kosova i da zatim sednemo i raspravljamo o tom pitanju", rekao je Svilanovic.

Portparol GSS je rekao da ce na srpsko-albanske razgovore u Njujorku od 7. do 9. aprila tu stranku predstavljati njen lider Vesna Pesic i dodao da ne treba ocekivati da ce ti razgovori dati neko brzo resenje.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /