Cetvrtak, 3. april 1997.

GORAN BREGOVIC U INTERVJUU ZAGREBACKOM "PLEJBOJU"

Voleo bih da budem sahranjen u Sarajevu

Goran Bregovic

Zagreb, Beta. - Poznati jugoslovenski muzicar Goran Bregovic izjavio je da cvrsto veruje da ce uskoro svirati i u rodnom Sarajevu i u Zagrebu i rekao da bi voleo da bude sahranjen u Sarajevu.

"Iako znam da ima Hrvata i Muslimana koji su mi svasta zamerili, cvrsto verujem da cu u dogledno vreme svirati svoju muziku i u Sarajevu i u Zagrebu. Ne zato sto bih zeleo da im se vesto nametnem, vec zato sto je to njihova muzika. Uzeo sam je od njih i red je da im je i vratim. Sto sam doneo u inostranstvo, zna se odakle sam doneo", izjavio je Bregovic u intervjuu za hrvatsko izdanje "Plejboja".

Bregovic je rodjeni Sarajlija koji je jos pre rata u bivsoj Jugoslaviji otisao iz zemlje, i trenutno zivi u Beogradu, a povremeno i u Parizu. U intervjuu "Plejboju", Bregovic je optuzio svetske pevace i muzicare da koriste Sarajevo, a posebno pevaca irske rok grupe "U2" Bona Voksa za koga je rekao da on "malo posedi po rusevinama, pa ode".

"Kada vidim kako belosvetski pevaci i muzicari koriste Sarajevo, svrljajuci po lesini grada, uhvati me neka nelagodnost. Ko zna hoce li Sarajevo od njih imati neku korist ? Muci me, uz mnogo ostalog, sto mislim da se Sarajevo provincijalizovalo, iako je na oku celog sveta", rekao je Bregovic. On je jos rekao da je u poslednje vreme bio na nekoliko sahrana, sto ga je navelo da razmislja o tome gde bi voleo da bude sahranjen. "I zakljucio sam da bi to ipak bilo Sarajevo. Da sam mladji, verovatno bih imao posla sa psihijatrom, koji bi iz mene vadio kompleks Sarajeva kao potisnutu temu. Kao sto je rekao (sarajevski knjizevnih Abdulah) Sidran: 'I kad si u grobu, ti si Sarajlija", rekao je Bregovic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /