Cetvrtak, 3. april 1997.

HIDAJET HISENI I MAHMUT BAKALI U PRISTINSKOM NEDELJNIKU "KOHA DITORE"

Argumeni obe strane za politicko resenje

Pristina, Beta. - Potpredsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Hidajet Hiseni rekao je da ce se delegacija kosovskih Albanaca na srpsko-albanskom dijalogu od 7. do 9. aprila u Njujorku, zauzeti za "pravedno i trajno resenje kosovskog pitanja baziranom na referendumu albanskog naroda iz 1991. godine". Hiseni je to izjavio nezavisnom pristinskom nedeljniku "Koha ditore".

Prema recima bivseg visokog kosovskog politicara Mahmuta Bakalija, cilj predstojeceg susreta je "postizanje nezavisnosti Kosova". U izjavi istom nedeljniku, Bakali je rekao da susret "nece imati znacaja" za politicke pregovore koji tek predstoje i dodao da u Njujorku "nece biti zavrsnih razgovora vec ce svaka strana izloziti svoje argumente za buduce politicko resenje kosovskog problema". "Rec je o politickom dijalogu, a ne politickim pregovorima", kazao je Bakali.

Nedeljnik pise i da ce na albansko-srpskom skupu biti predstavljen projekat lidera Parlamentarne partije Kosova Adema Demacija o "formiranju Balkanije" koji je naisao na negativne reakcije politickih partija kosovskih Albanaca.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /