Cetvrtak, 3. april 1997.

VUK DRASKOVIC, PREDSEDNIK SRPSKOG POKRETA OBNOVE

Razgovori o Kosovu moraju se voditi ovde

Lider SPO izjavio da jos nije odlucio da li ce ici u Njujork, i da to zavisi od nivoa koji salju SPS i albanska strana

Beograd, Beta. - Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Draskovic izjavio je danas da jos nije odlucio da li ce ici na srpsko-albanske razgovore u Njujork od 7. do 9. aprila, jer nije upoznat "koji nivo salju Socijalisticka partija Srbije i albanska strana".

Draskovic je agenciji Beta rekao da njegov odlazak u Njujork zavisi i od forme u kojoj ce biti vodjeni razgovori. "Ukoliko oni budu imali karakter bilo kakvih pregovora ili zvanicnih dogovora, onda necu ucestvovati, jer smatram da se svi razgovori o Kosovu moraju voditi ovde u ovoj zemlji, posto Kosovo nije ni u Kini, ni u Americi, niti bilo gde drugde", rekao je Draskovic.

Na pitanje zbog cega njegova stranka nije uputila predstavnika u Decane na jucerasnji sastanak predstavnika srpske strane pozvanih na njujorski okrugli sto, on je odgovorio da SPO stalno insistira na srpsko-srpskom dijalogu, ali da taj dijalog moze da zakaze samo predsednik Republike ili vladajuca Socijalisticka partija Srbije. Sastanak u Decanima organizovali su Srpski pokret otpora sa Kosova i vladika Rasko-prizrenski Artemije da bi srpski ucesnici okruglog stola utvrdili zajednicke stavove. "Mi stalno insistiramo na srpsko-srpskom dijalogu, ali njega ne moze zakazivati nijedna stranka opozicije, a pogotovo ne neko ko nije ni politicka stranka ili je minorna politicka snaga", rekao je lider SPO.

"Taj razgovor mora da zakaze predsednik Republike ili vladajuica partija, i ja bih se sa zadovoljstvom odazvao da ucestvujem u njemu", rekao je Draskovic agenciji Beta.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /