Petak, 4. april 1997.

JUCE ZASEDALA VLADA CRNE GORE

Umesto ostavki rutinska sednica

Usvajanje Predloga plana privatizacije odlozeno na neodredjeno vreme da bi se predsedniku Crne Gore Bulatovicu omogucilo da dostavi svoje primedbe

Podgorica. - Sa nestrpljenjem ocekivana sjednica Vlade Crne Gore na kojoj je po nalogu predsjednika Momira Bulatovica trebalo da budu smijenjeni potpredsjednik Slavko Drljevic i ministar kulture Goran Rakocevic, te nacelnik Drzavne bezbjednosti Vukasin Maras protekla je juce u raspravi o "uredbama o procjeni uticaja zahvata na zivotnu sredinu i o postupku i kriterijumima za pretvaranje posebnih i zajednickih djelova stambene zgrade u poslovne prostorije".

Kako je saopstio Republicki sekretarijat za informacije "Vlada je razmotrila i vise drugih pitanja iz domena svoga rada".

Sjednica, kojom je predsjedavao predsjednik Milo Djukanovic, protekla je u, kako nezvanicno saznajemo, rutinskoj i radnoj atmosferi, drzeci se vec najavljenog dnevnog reda.

Vanredna sjednica crnogorske Vlade, koja je bila najavljena za prekjuce (utorak) i na kojoj je trebalo da se usvoji Predlog plana privatizacije, odgodjena je na neodredjeno vrijeme zbog pisma koje je predsjednik Crne Gore i DPS-a Momir Bulatovic uputio premijeru Djukanovicu, saznaje "Nasa Borba" iz dobro obavijestenih izvora. Prema nasim saznanjima, naime, Bulatovic je u utorak pismom obavijestio Djukanovica da bi zelio prije usvajanja pomenutog plana i on da ucestvuje u njegovom razmatranju i iznese svoje primjedbe i sugestije. Premijer je pokazao dobru volju i odgodio zakazanu sjednicu Vlade, a u pisanom odgovoru predsjedniku Bulatovicu sugerisao je da se i na partijskom nivou moze povesti razgovor o predlozenom Planu privatizacije.

U sredu nova sednica Glavnog odbora DPS?

Prema informacijama do kojih je juce "Nasa Borba" dosla u krugovima bliskim predsjedniku Momiru Bulatovicu, za srijedu 9. marta mogla bi biti zakazana nova sjednica Glavnog odbora DPS-a. Na toj sjednici trebalo bi da se osnaze raniji zakljucci ovog partijskog organa u vezi sa rekonstrukcijom Vlade, ali se, u zavisnosti od poteza premijera Djukanovica, najavljuje i moguce zaostravanje stava prema njemu. To zaostravanje se predocava kao zahtjev za temeljnijom rekonstrukcijom Vlade, pa i Djukanovicevom ostavkom.

"Nasoj Borbi" su potvrdjene kao tacne informacije o tome da je premijer Djukanovic pozvao predsjednika Bulatovica na sastanak sa direktorima fondova i Agencije za prestrukturiranje privrede, na kome je razmatran Plan privatizacije, ali na taj poziv Bulatovic nije odgovorio. Pomenuti sastanak odrzan je prije sjednice Izvrsnog odbora DPS-a, ali istog dana.

Ove informacije upucuju na zakljucak da se sada politizuju i pitanja oko daljeg toka privatizacije privrede u Crnoj Gori.

D. Vukovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /