Petak, 4. april 1997.

LJUBISA VUCIC, POTPREDSEDNIK DSS

U Njujorku se razgradjuje Srbija

Nis. - Predstavnici srpske strane u srpsko-albanskom dijalogu putuju u Njujork da razgradjuju Srbiju, oglusivsi se i na apel Srpske pravoslavne crkve (SPC) da se pre odlaska dogovore i usaglase stavove kao sto su to uradili Albanci", rekao je juce u Nisu Ljubisa Vucic, potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS).

Prema njegovim recima pristajanje na medjunarodnu arbitrazu dovodi Srbiju u zavisan polozaj "sto se kosi sa njenim suverenitetom"."U Njujorku se nece pregovarati vec dogovarati, a odluke su unapred srocene", ocenio je Vucic. On je dodao da predstavnici DSS nisu pozvani da ucestvuju u dijalogu jer je stav te stranke da niko u Srbiji ne bi trebalo da prihvati medjunarodnu arbitrazu po pitanju unutrasnjih problema zemlje. "Ne bi isli i da su nas pozvali", zakljucio je Vucic.

Prema recima Ljubise Vucica velikim brojem predsednickih kandidata u Srbiji, skrece se paznja javnosti sa uslova za predsednicke izbore. "Odluka da se Kostunica kandiduje za predsednika Srbije jos uvek nije doneta jer se nisu stekli uslovi za to. Neophodna je promena izbornog zakona i zakona o medijima", ocenio je Vucic.

Z. Kosanovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /