Petak, 4. april 1997.

SPANSKA STAMPA O MECU U PRAGU

"Veliko finale" u Beogradu

Barselona. - Spanska javnost primila je sa prilicnom dozom zabrinutosti pobedu jugoslovenske fudbalske reprezentacije u Pragu. Svima je jasno da odluka o prvom mestu u grupi pada 30. aprila u Beogradu s tim sto Spancima igraju dve opcije, kao nama u Pragu, a "plavima" samo pobeda. U svim listovima u naslovima se isticu gol Save Milosevica u poslednjem minutu i pritisak koji je ta pobeda prouzrokovala na izabranike Haviera Klementea.

Madridski "As" u velikom naslovu konstatuje "Ziva je" sa jasnom aluzijom na Jugoslaviju uz dodatak da je gol Milosevica razbio iluzije Spanaca o neresenom rezultatu koji je prizeljkivao spanski selektor Havier Klemente.

"El Mundo Deportivo" iz Barselone istice u naslovu da Jugoslavija "posle gola Milosevica preti Spaniji". U istom kontekstu je i naslov u "La Vangvardiji" iz Barselone koja kao glavne arhitekte pobede "plavih" istice strelca pobedonosnog gola Milosevica i golmana Kralja. Najtirazniji spanski list, madridska "Marka", kaze da je "Savo Milosevic forsirao zlatnu utakmicu Jugoslavija-Spanija" dok "Sport" iz Barselone jedini konstatuje da je Jugoslavija odnela tri boda koja nije zasluzila".

V. S.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /