Petak, 4. april 1997.

MIJATOVIC I MILOSEVIC STRELCI ZLATNIH GOLOVA U ZLATNOM PRAGU

Videli smo loptu u mrezi

Da li ce golovi Predraga Mijatovica i Sava Milosevica, kojima je Jugoslavija pobedila u Pragu Republiku Cesku, biti "zlatni" odnosno oni koji su Jugoslaviji obezbedili ucesce na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Francuskoj, videce se na kraju kvalifikacija, ali nema sumnje da su ta dva pogotka najvaznija u fudbalskoj istoriji "trece Jugoslavije".

- Kada je dosudjen faul nad Savicevicem, Piksi Stojkovic i ja nasli smo se kod lopte jer je bila "nasa pozicija". Necu reci da sam osetio da cu postici gol, ali sam jednostavno rekao Piksiju da me pusti da ja sutiram. Poslusao me je bez reci. Ispalo je odlicno. Kada sam sutnuo loptu, video sam je u mrezi jer je bila takozvana "zabica". Lopta je pala pred samu gol crtu, veoma blizu stative i mislim da je gol bio neodbranjiv.

Pedja kaze da se posle meca cuo sa svojim nerazdvojnim "pajtosom" iz Real Madrida Davorom Sukerom.

- Cestitao mi je na golu i na pobedi, zao mi je sto nisam mogao da mu uzvratim jer nije igrao zbog dva zuta kartona. Bogami, Hrvati posle 3:3 sa Slovenijom opasno vise.

Savo Milosevic priznaje da je pobedonosni gol najznacajniji koji je dosad postigao u karijeri i to ne samo reprezentativni.

- Dao sam nekoliko golova u poslednjim trenucima utakmice, ali nijedan se ne moze porediti sa ovim u Pragu. Kada je Drulovic prosao levom stranom molio sam Boga samo da lopta prodje Kadleca jer sam bio siguran da cu je u tom slucaju poslati u mrezu. Ne mogu reci da smo za tu akciju "bili uigrani", pre ce biti rec o instinktu. Strasno mi je drago sto je moja generacija iz Partizana na neki nacin na okupu sada u reprezentaciji. Sa Ivicom Kraljem proveo sam osam nezaboravnih godina u Partizanu, poceli smo zajedno sa 13-14 godina i evo dogurali do reprezentacije. Tu je i Albert Nadj, tu je i Dragan Ciric, tu je cela moja generacija i strasno sam srecan sto je vreme koje smo posvetili fudbalu dalo rezultat, sto cemo zajedno, nadam se, biti i u Francuskoj.

Milosevic zali, kao i svi mi, za zutim kartonima koji ce spreciti trojicu nasih igraca da igraju protiv Spanije, ali kaze:

- I ovaj mec je potvrdio da se moze bez onih kojih nema. Trebalo je da igra Djorovic, ali se povredio i nije bilo problema. Na samom pocetku utakmice povredio se Mihajlovic, ali usao je Brnovic i nije bilo problema. Nece biti problema ni protiv Spanije 30. aprila u Beogradu.

V. S.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /