Petak, 4. april 1997.

PISMO DIREKTORA STUDIJA B MINISTRU SPORTA

Ne skidamo sprot sa programa vec raskidamo jedan stetni aranzman

Beograd, FoNet. - Vrsilac duznosti generalnog direktora Studija B Zoran Ostojic uputio je pismo ministru sporta Vladimiru Cvetkovicu u kojem ga obavestava da se u kampanji "spasavanja" SOS kanala Studio B "neopravdano i tendenziozno optuzuje i prikazuje kao protivnik sporta i sportskog programa". U pismu se podseca da je od aprila 1995. do 31.decembra prosle godine SOS kanal egzistirao, u formalno pravnom smislu, kao organizaciona jedinica Studija B. "Sve rashode placao je Studio B, a oni su po sadasnjim cenama iznosili oko tri miliona dinara. SOS Kanal u tom periodu nije ostvario ni dinar prihoda za Studio B", kaze se u pismu.

Ostojic dalje pise da je krajem prosle godine, projekat sportskog programa, zaposlene, poslovni prostor i opremu, Dragisa Kovacevic jednostavno preselio u svoje privatno preduzece. Tadasnje rukovodstvo Studija B nije iskoristilo pravna sredstva da spreci "secesiju" dela sopstvene firme, ali je sa "novim"privatnim SOS kanalom 17.januara ove godine potpisalo ugovor kojim se SOS kanal obavezao da Studiju B refundira troskove zakupa, odrzavanja i telefona i da mesecno placa 65.000 din." navodi se u pismu. "Iako je Ugovor stetan po Studio B, a veoma profitabilan za SOS kanal, novo rukovodstvo Studija B samo trazi da se postuje potpisano." "Sasvim je razumljivo, gospodine ministre, da ce Studio B na svom radio i TV programu imati aktuelne sportske teme i dogadjaje. Mi ne skidamo sport sa Studija B, vec jedan privatni aranzman koji se, mada stetan po nasu firmu, ne postuje", objasnjava se u pismu Zorana Ostojica ministru Cvetkovicu.

Na TV Studio B studentski program

Beograd. - Posle studentskog lista "Protest" ciji je urednik Sasa Ciric, clan Inicijativnog odbora Studentskog protesta 96/97, akademci ce uskoro dobiti svoj prostor i u ostalim medijima. Na Televiziji Studio B, kako saznaje "Nasa Borba", uskoro ce krenuti Studentski program u redovnom terminu utorkom u 21 cas. Emisije sastavljene od priloga o aktuelnim problemima akademaca i radu njihovih institucija trajace oko 50 minuta, a uredjivace ih Aleksa Grgurevic, takodje clan Inicijativnog odbora Protesta, dok ce njegov kolega iz istog Odbora, Aleksandar Djukic na radio talasima Studija B uredjivati emisiju "Post Protest".

J.T.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /