Petak, 4. april 1997.

SUTRA NA TRGU REPUBLIKE

Stajanje u Beogradu povodom godisnjice rata u BiH

Beograd. - Pod geslom "Zaborav zlocina je zlocin" aktivisti nevladinih organizacija ce sutra na beogradskom Trgu Republike u 14 casova stajnjem obeleziti pet godina od pocetka rata u Bosni i Hercegovini. Okupljanje ucesnika tog protesta zakazano je za 12 casova u PaviljonuVeljkovic.

- Obaveza je demokratske javnosti Srbije da se samoodgovorno podvrgne pravnom, politickom i moralnom preispitivanju. Prvi korak u tom pravcu jeste osuda ratnih zlocinaca u nasoj sredini, kaze se u saopstenju organizatora skupa.

U saopstenju se podseca da je mnostvo poginulih, osakacenih raseljenih i osiromasenih gradjana BiH - "bilans politike koja je zapocela antibirokratskom revolucijom, a nastavila se dogovorima Slobodana Milosevica i Franje Tudjmana oko podele BiH i zavrsila u rusevinama, genocidu i nametnutom dejtonskom miru".

Organiaztori skupa su Beogradski krug, Centar za antiratnu akciju, Centar za kulturnu dekontaminaciju, Fond za humanitarno pravo, Helsinski odbor za ljudska prava u Srbiji, Multinacionalno udruzenje Bosnaca i Hercegovaca, Beogradski centar za ljudska prava, "Republika" i Zene u crnom.

I. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /