Petak, 4. april 1997.

DANAS ZASEDA I STUDENTSKI PARLAMENT

Slobodan Homen siguran predsednicki kandidat

Beograd. - Za danas u podne na Saobracajnom fakultetu zakazana je druga sednica prvog zasedanja Studentskog parlamenta, na cijem ce se dnevnom redu naci tri tacke: usvajanje privremenog poslovnika, izbor organa parlamenta i razno. Prema nacrtu privremenog poslovnika, koji je izradila pravna sluzba Studentskog protesta, sem predsednika i potpredsednika ciji mandat traje godinu dana, prvi Studentski parlament trebalo bi da dobije sekretara, zamenika sekretara, izvrsne sluzbe ciji bi sefovi cinili koordinaciono telo Skupstine akademaca.

Iako privremenim poslovnikom nije odredjen broj izvrsnih sluzbi, ocekuje se da ih bude devet, i to za: studentski standard, odnose sa inostranstvom, sport, informisanje, vracanje studentske imovine, finansije, kulturu, nastavno-naucna i administrativno pravna pitanja.

Iako je procurela informacija po kojoj su sve funkcije podeljene, te da danasnje glasanje predstavlja samo formalnost, u pravnoj sluzbi demantuju takve price. Za sada jedini sigurni kandidat za mesto predsednika parlamenta je Slobodan Homen, predsedavajuci Glavnog odbora Studentskog protesta.

Ocekuje se da pod tackom razno poslanici pokrenu pitanje opstanka 4. aprila kao Dana studenata, ali i pejdzera, mobilnih telefona i kompjutera koje je dobio studentski protest.

S. B.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /