Sreda, 9. april 1997.

VESNA PESIC O VERBALNIM SUKOBIMA DRASKOVICA I DJINDJICA

Gradjani a ne lideri odlucice o sudbini koalicije

Izuzetno vazno ucesce koalicije "Zajedno" na skupu u Njujorku, jer je, prihvatanjem razgovora stekla ogromnu prednost u pokusaju da skine spoljni zid sankcija

Beograd. - "Smatram da bi trebalo da sacekamo da vidimo kakvi ce biti sledeci potezi vlasti oko eventualne promene federalnog Ustava, kako bismo bili spremni na ono sto nas ocekuje do kraja godine. Otvaranje delikatnih tema i stvaranje atmosfere sukoba ne doprinosi porastu ugleda Koalicije i zbog toga bi ovakve teme trebalo u ovom trenutku odloziti, a zatim ih na miru raspraviti u otvorenom dijalogu predstavnika svih stranaka", ocenjuje Vesna Pesic, predsednik Gradjanskog saveza Srbije, u telefonskoj izjavi iz Njujorka, verbalne sukobe svojih koalicionih partnera.

Po oceni Vesne Pesic, koalicija "Zajedno" trenutno veoma dobro stoji, jer uziva podrsku najveceg broja gradjana Srbije, a istovremeno i diplomatsku podrsku najuticajnijih zemalja u svetu". "Koaliciju su na povrsinu izneli gradjani koji su za nju glasali i koji su joj ukradenu izbornu pobedu vratili, protestujuci u prilog svom gradjanskom pravu da odlucujuce uticu na upravljanje svim drzavnim poslovima putem glasa koji su dali na izborima. O njenoj daljoj sudbini odlucivace gradjani, a ne lideri", istice gdja Pesic.

Komentarisuci njujorski srpsko-albanski dijalog o Kosovu, predsednik GSS naglasava da je izuzetno vazno ucesce koalicije "Zajedno" na skupu u Njujorku, "jer je prihvatanjem razgovora koalicija stekla ogromnu prednost u pokusaju da skine spoljni zid sankcija".

"GSS uvek istice koliko je vazan dijalog svih zainteresovanih strana o nekom problemu u drustvu. Medjutim, koalicija "Zajedno" nema mandat, niti je konferencija u Njujorku tako zamisljena i organizovana da se moraju naci resenja, vec je sustina u mogucnosti da se problem analizira zajedno sa predstavnicima Albanaca sa Kosova te da se stvori prostor za nove razgovore", kaze lider GSS.

S. B.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /