Sreda, 9. april 1997.

POSTO VLADA SRBIJE NIJE ISPUNILA OBECANJE

Deset beogradskih gimnazija danas u strajku upozorenja

Beograd. - Forum beogradskih gimnazija odlucio je na sinocnjem sastanku da danas krene u jednodnevni strajk upozorenja, jer Ministarstvo prosvete i Vlada Srbije ne samo sto nisu ispunili nijedan zahtev prosvetnih radnika, nego dalje ne postuju dinamiku isplate zarada o kojoj su se sporazumeli sa sindikatom.

Na sastanku je konstatovano da gimnazije nisu dobile cak ni sredstva za odlazak nasih najboljih ucenika na republicka i savezna takmicenja, koja se odrzavaju u unutrasnjosti. U najtezoj situaciji je Matematicka gimnazija zbog najveceg broja takmicara.

U strajk danas stupaju Prva, Filoloska, Peta, Deveta, Deseta, Dvanaesta, Trinaesta, Cetrnaesta, Petnaesta i Matematicka gimnazija.

Treca, Cetvrta, Sesta i Zemunska u strajk krecu sutra, a obrenovacka se danas solidarise u strajku tridesetominutnim casovima, dok gimnazija "Sveti Sava" ostaje po strani.

Prosvetri su po ugovorenoj dinamici isplata trebali dobiti drugi deo februarskih i prvi deo martovskih plata, ali je situacija na terenu sarolika - Ministarstvo prosvete je nekima uplatilo obe rate, nekima samo februarske, a najveci broj nije dobio nista.

N.P.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /