Sreda, 9. april 1997.

SAOPSTENJE SA SJEDNICE IZVRSNOG ODBORA DPS

Djukanovicevo pismo - korak nazad

Podgorica. - Prema saopstenju sa sjednice Izvrsnog odbora DPS-a, koje je sinoc emitovano na crnogorskim elektronskim medijima, Izvrsni odbor se upoznao sa pismom koje je predsjedniku DPS-a Momiru Bulatovicu uputio crnogorski premijer Milo Djukanovic. Izvrsni odbor je ocijenio da stavovi izneseni u tom pismu ne ispunjavaju zahtjeve koje je Glavni odbor nedavno uputio Vladi. Stavise, navodi se u saopstenju, IO je konstatovao da pojedini stavovi iz Djukanovicevog pisma predstavljaju korak nazad u odnosu na saopstenje sa sjednice Vlade od 27. marta, posebno u dijelu koji se odnosi na ulogu DPS-a u kreiranju drzavne politike.

Izvrsni odbor je zakljucio da sa svim dosadasnjim aktivnostima na realizaciji stavova sjednice Glavnog odbora od 23. marta upozna Glavni odbor kojem po politickom znacaju i po Statutu pripada pravo da donosi konacne odluke.

Na kraju saopstenja se kaze da IO nije bio u mogucnosti da komentarise navode iz javnog saopstenja potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovica, jer ono nije dostavljeno Izvrsnom odboru vec medijima.

D. Vukovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /