Sreda, 9. april 1997.

MILAN BOZIC O SPOROVIMA U KOALICIJI "ZAJEDNO"

Draskovic nesumnjiv kandidat

Zbrku koja je juce nastala zbog objavljivanja vesti da ce Zoran Djindjic podneti ostavku na mesto gradonacelnika Beograda ako Vuk Draskovic odustane od predsednicke kandidature, Milan Bozic, potpredsednik gradske vlade i Draskovicev savetnik ovako je juce prokomentarisao:

- SPO je kao koalicioni partner u pravu i obavezi da kandiduje predsednika Republike. Nase misljenje je da to pravo ne samo da mora da bude realizovano, vec je vazno da odmah krenemo u kampanju.

Prema njegovim recima, kampanja, bilo za predsednika Republike, bilo za bojkot, ukoliko izborni uslovi ne budu realizovani, je ono sto ce "podici politicki tonus u zemlji i dati duh i atmosferu politicke kampanje".

- Dakle, smatramo da je neophodno sada, nekoliko meseci pre izbora imati prepoznatljivog kandidata oko koga se okuplja opozicija i oko koga se vodi politicka kampanja za nasu zajednicku stvar. I tada kada budemo imali kandidata, a po nasem misljenju to je nesumnjivo Vuk Draskovic, iza toga mozemo donositi takticke poteze: odluke da ne idemo na izbore, da otvaramo ili ne otvaramo pregovore sa vlastima - sa pozicija snage a ne sa pozicija slabosti - rekao je Bozic. On je ocenio da je rec o taktickoj razlici izmedju dve clanice koalicije "Zajedno", koja ne bi smela da bude razlog za medjusobne konflikte.

- Verujemo da je koalicija cvrsta. To se vidi po funkcionisanju gradskih vlasti koje su jedinstvene u svom nastupanju - zakljucio je Bozic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /