Sreda, 9. april 1997.

JUCE ODRZAN PRVI ZVANICNI RAZGOVOR PREDSTAVNIKA VLASTI U BEOGRADU I REPUBLICI

Pocetak saradnje u interesu gradjana

Razgovaramo o mogucnostima nastavka radova na vodovodu, Prokopu, toplovodu, gasovodu i pokrivanju deficita gradskog budzeta - izjavio Zoran Djindjic posle susreta sa Mirko Marjanovicem

Beograd. - Najvisi funkcioneri beogradske vlasti, predvodjeni gradonacelnikom Zoranom Djindjicem, imali su juce prvi zvanicni razgovor sa jednim visokim predstavnikom "socijalisticke" republicke vlasti - premijerom Mirkom Marjanovicem.

Tokom cetrdesetpetominutnog sastanka u sedistu Vlade Srbije, prema recima Djindjica, obe strane su pokazale sposobnost da se distanciraju od politickih stavova i razgovaraju o pitanjima od zivotnog znacaja za grad i zemlju. "Ako iza reci budu stajala dela, sto ce se videti u narednih pet dana, mislim da cemo moci da saradjujemo u interesu gradjana", izjavio je Djindjic po izlasku iz zgrade u Nemanjinoj ulici.

- Zeleli smo da ispitamo da li Vlada misli da treba da razgovaramo o resavanju problema Beograda koji su delimicno nastali obavezama koje grad ima na osnovu zakona, a za cije resavanje su dodeljena sredstva koja su znatno manja od potrebnih - precizirao je Djindjic.

Bez razgovora o zitu

Upitan da li je tokom razgovora sa premijerom Marjanovicem bilo reci o "zitnoj aferi", zbog koje su se jucerasnji sagovornici nasli na sudu, Zoran Djindjic je odgovorio:

- Samo je 45 minuta trajao sastanak, a to je tema kja iziskuje malo vise vremena. Razgovarali smo samo o gradu.

Teme razgovora, prema njegovim recima, bile su mogucnosti nastavka radova na kapitalnim objektima (vodovodu, Prokopu, toplovodu, gasovodu...) "za sta su potrebna sredstva kojih nema u budzetu". Druga tema bila je pokrivanje zatecenog deficita gradskog budzeta, kao i resavanje sustinskih pitanja grada, kao sto su saobracaj i drugi komunalni sistemi.

Djindjic je istakao da juce nije bilo konkretnih resenja, ali da je postignut nacelni dogovor da gradske vlasti dostave spisak tema i da se tokom ove ili sledece sedmice sastanu predstavnici ministarstava u vladi i resornih sluzbi Gradske skupstine.

Jucerasnjem sastanku, inace, prisustvovali su i Milan Bozic, potpredsednik Skupstine grada, Spasoje Krunic, predsednik gradske vlade i Aleksandar Milutinovic potpredsednik gradske vlade zaduzen za privredu i finansije (svi clanovi Srpskog pokreta obnove).

I.K. - V.D.

Sutra izglasavanje poverenja Djindjicu?

I Milan Bozic i Zoran Djindjic juce su izjavili da ne znaju nista o eventualnom preispitivanju poverenja Djindjicu na sutrasnjoj sednici gradske skupstine, o cemu se, tokom jucerasnjeg dana, po Beogradu dosta govorilo.

- Ta mogucnost uvek postoji, ali nije mi poznato da je pokrenuta takva inicijativa - rekao je Bozic. Upitan kako ce SPO reagovati u slucaju da se pojavi takva inicijativa, Bozic je dao krajnje neodredjen odgovor:"Razmislicemo".

Gradonacelnikov odgovor na isto pitanje o eventualnoj sutrasnjoj raspravi o njegovom smenjivanju bio je takodje kratak:

- To ne znam. To cemo videti na sednici.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /