Sreda, 9. april 1997.

SPECIJALNA IZJAVA VUKA DRASKOVICA ZA "NASU BORBU" IZ NJUJORKA

"Savetujem Djindjicu da se primiri i ne provocira"

O buducnosti koalicije "Zajedno", Draskovic kaze da sve zavisi od Djindjica koji "ili mora da se uozbilji, da postane posten politicar, ili dalje saradnje sa SPO nece biti"

- Od Djindjicevih brbljanja, ne mogu da budem miran ni u NJujorku. Savetujem mu da ucuti - jer prica gluposti - i da ne prica po savetima drugih. Ucenjuje mene i Srpski pokret obnove, kako bi se ogradili od Danice, a on se, dok je ulicama Beograda i ostalih gradova Srbije demonstriralo na stotine hiljada gradjana izlozenih policijskim batinama, preko tajnih i polutajnih sluzbi tajno sastajao sa predsednikom Srbije Slobodanom Milosevicem - rekao je u specijalnoj izjavi iz Njujorka za "Nasu Borbu" lider SPO Vuk Draskovic, povodom najnovijih postupaka predsednika Demokratske stranke Zorana Djindjica.

Draskovic kaze da je Djindjic i licno (Vesni Pesic i njemu) u avionu za Madrid priznao da se sastao sa predsednikom Milosevicem, zato ga "savetuje da se malo primiri i ne provocira koalicione partnere i narod koji je mesecima demonstrirao na ulicama". "Ne moze neko da prvo potpisuje dogovore a potom da uslovljava kandidata stranke koja ima pravo da predlozi coveka za odredjenu funkciju. Tako nesto ne moze da ucini niko, pogotovo ne covek koji je u narucju predsednika Milosevica", kaze Draskovic.

Sve to sto se desava u koaliciji "Zajedno" je tuzno ali, kako je naglasio Draskovic, "sve potice od Djindjica i njegove strategije da na kurvinski nacin dodje do svojih ciljeva". O buducnosti koalicije "Zajedno", Draskovic kaze da sve zavisi od Djindjica koji "ili mora da se uozbilji, da postane ozbiljan i posten politicar, ili dalje saradnje sa SPO nece biti".

Na ovakav nacin nema saradnje sa SPO, dakle ne moze da opstane ni koalicija "Zajedno". Mi smo sve dogovorili i usaglasili na zajednickim sastancima i pred gradjanima. Vise ne mogu i necu da pokrivam Djindjiceve postupke", rekao nam je Draskovic uz napomenu da ce, cim se bude vratio u Beograd, pokrenuti incijativu za odrzavanje sastanka Predsednickog saveta na kome ce "jasno i glasno savetovati Djindjica da ispostuje volju naroda i njihove zahteve.

"Necu dozvoliti da se Djindjic bavi mojom suprugom. Bolje bi bilo da brine kako ce, na vreme, obezbediti plate radnicima u gradskim sluzbama" naglasio je lider SPO.

Draskovic nije iskljucio ni mogucnost rasprave o funkciji gradonacelnika Beograda - ukoliko Djindjic bude nastavio sa ovakvim izjavama, ali je iskljucio svaku mogucnost zajednickog nastupa u Skupstini Beograda sa socijalistima i radikalima.

B. Cani

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /