Cetvrtak, 10. april 1997.

RADMILA MILENTIJEVIC, MINISTAR ZA INFORMISANJE SRBIJE

Raspodela radio i TV frekvencija za - 10 dana

Beograd, Beta. - Ministarka za informacije u Vladi Srbije Radmila Milentijevic izjavila je da ce za desetak dana biti raspisan konkurs za raspodelu frekvencija. "To je vrlo komplikovan problem i vlada ne bezi od njega. Moramo da nadjemo resenje", rekla je Milentijeviceva novinarima nakon preksinocnje skupstinske panel rasprave.

Upitana da li ce novi Zakon o RTS-u biti promenjen do republickih i predsednickih izbora, ona je rekla da "ne zna da li ce to biti ucinjeno u toku ove godine". "Cim zavrsimo Zakon o informisanju i pristupimo raspodeli frekvencija pristupicemo revidiranju Zakona o Radio-televiziji Srbije. U svakom slucaju to je jedan veliki zadatak koji je pred nama", kazala je Radmila Milentijevic.

VUKOJE LUKIC, SEKRETAR MINISTARSTVA ZA INFORMACIJE SRBIJE

Jos nema elaborata o usaglasavanju frekvencija

Beograd, Beta. - Sekretar republickog Ministarstva za informacije Vukoje Lukic izjavio je juce da je "tesko proceniti" kada ce Vlada Srbije raspisati konkurs za dodelu radio i televizijskih frekvencija, jer savezno i republicko ministarstvo za saobracaj i veze jos nisu sacinili elaborat o usaglasavanju frekvencija.

Lukic je precizirao da Vlada Srbije raspisuje konkurs na osnovu tehnickog elaborata saveznog i republickog ministarstva za saobracaj i veze, kojim se odredjuje broj frekvencija koji moze biti podeljen radio i televizijskim stanicama.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /