Cetvrtak, 10. april 1997.

REPUBLICKI SEKRETARIJAT ZA INFORMACIJE CRNE GORE

Haranga beogradskih medija

U ovu neprimjernu kampanju napada na predsjednika Vlade, pod jeftinim izgovorom "zahtjeva gledalaca", ukljucila se i Televizija Crne Gore, preuzimanjem i emitovanjem priloga Radio-televizije Srbije, sto je naislo na ostru osudu najsire demokratske javnosti, kaze Bozidar Jaredic

Podgorica. - Republicki sekretarijat za informacije je upozorio na "besprimjernu medijsku kampanju koja se protiv predsjednika Vlade Crne Gore Mila Djukanovica vec vise od mjesec dana vodi u vecem dijelu beogradskih medija". "Metodama politicke diskriminacije, poznatih u blizoj proslosti, na sve moguce nacine pokusava se narusiti ugled Vlade i njenog predsjednika i nanijeti ogromna politicka steta Crnoj Gori", konstatuje se u saopstenju za javnost koje potpisuje republicki sekretar za informacije Bozidar Jaredic.

On dodaje da se u "ovu neprimjernu kampanju napada na predsjednika Vlade, pod jeftinim izgovorom 'zahtjeva gledalaca', ukljucila i Televizija Crne Gore, preuzimanjem i emitovanjem priloga Radio-televizije Srbije o njihovom vidjenju sadasnjeg politickog trenutka u Crnoj Gori".

Republicki sekretarijat za informacije konstatuje da je emitovanje pomenutog priloga u televizijskom Dnevniku od 7. aprila ove godine "naislo na ostru osudu najsire demokratske javnosti i izrazava zabrinutost zbog mogucih posljedica objavljivanja ovog i slicnih priloga", dodajuci da se "sadasnja medijska propaganda vodi sa ociglednom namjerom da se utice na politicka zbivanja i destabilizuje Crna Gora".

"Prepoznajuci da se radi o prevazidjenoj ideolosko- propagandnoj masineriji, Vlada se u citavom ovom periodu nije ukljucivala u medijski rat, vec se, u okviru svoje nadleznosti, bavila zivotnim pitanjima gradjana Crne Gore". Takodje, i predsjednik Vlade je "nastojao da se ne ukljucuje u konfrontacije koje su mu uporno nametane otvorenom medijskom harangom", stoji, pored ostalog, u saopstenju.

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /