Petak, 11. april 1997.

UOCI IZBORA U SREMSKO-BARANJSKOJ OBLASTI

Zak Klajn danas kod Milosevica

Skupstina Jugoslavije donosi "leks specijalis" o dvojnom drzavljanstvu sa Hrvatskom?

Beograd, Beta. - Sef prelazne uprave UN za istocnu Slavoniju (UNTAES) Zak Klajn razgovarace danas sa predsednikom Srbije Slobodanom Milosevicem o sprovodjenju izbora u Sremsko- baranjskoj oblasti.

Administrator UN za istocnu Slavoniju Zak Klajn izjavio je juce u Zagrebu posle susreta sa Tudjmanom da se ceka odgovor Beograda o dvojnom drzavljanstvu. Ukazajuci da jos postoje problemi koji zabrinjavaju stanovnistvo iz istocne Slavonije, Klajn je istakao da je rec o "pogranicnom rezimu takozvanih "mekih granica', demilitarizaciji i o dvojnom drzavljanstvu". Administrator UN je rekao da se o tim pitanjima sada pregovara u Beogradu i Zagrebu, dodajuci da se pitanje dvojnog drzavljanstva uklapa u kontekst hrvatskih zakona, i da to pitanje prihvata hrvatska vlada. "Sada cekamo odgovor Beograda na to pitanje", rekao je Klajn.

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Vojislav Stanimirovic izjavio je da su Srbi u istocnoj Slavoniji "dobili obecanja" da ce "neko od visokih srpskih ili jugoslovenskih zvanicnika" saopstiti da ce Skupstina Jugoslavije po hitnom postupku doneti "leks specijalis" o dvojnom drzavljanstvu sa Hrvatskom.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /