Petak, 11. april 1997.

TOMISLAV DZADZIC, DIREKTOR NINA, NEZADOVOLJAN ODLUKOM INSPEKTORA RADA

"Inspektor suspendovao Zakon o radnim odnosima"

Beograd. - "Svojim resenjem (bez datuma donosenja) republicki inspektor rada Milena Stevanovic Ceran je prakticno suspendovala Zakon o radnim odnosima Srbije, jer je nalozila povratak na posao suspendovanim radnicima NIN- a d.o.o. (Luka Miceta, Slobodan Reljic, Vesna Kostic, Miodrag Sindjelic), samo zato sto u NIN-u nisu potpisani poseban i pojedinacni kolektivni ugovori koji inace moraju biti u skladu sa Zakonom", kaze se u jucerasnjem saopstenju nezadovoljnog direktora NIN-a Tomislava Dzadzica uz komentar.

"To znaci, da se ni najteze povrede radnih duznosti ne mogu ni disciplinski ni materijalno sankcionisati u radnoj organizaciji ukoliko nije zakljucen kolektivni ugovor, jer inspektor ne dozvoljava neposrednu primenu Zakona."

Dzadzic ocenjuje da je inspektorka rada svojim resenjima, "prakticno pozvala sve radnike u Srbiji da ne potpisuju kolektivne ugovore i da cine sve vrste prekrsaja na radu, posto u preduzecima za to ne mogu da odgovaraju - bez kolektivnog ugovora" i na kraju zakljucuje: "U NIN-u d. o. o. ce postovati i takvo resenje republickog inspektora."

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /