Petak, 11. april 1997.

TRAGOM NAVODNOG DOGOVORA VOJISLAVA SESELJA I DANICE DRASKOVIC

Sta se gradonacelniku sprema u Skupstini Beograda?

Vojislav Seselj, predsednik SRS: Uskoro inicijative za Djindjicevu smenu. Milan Bozic, potpredsednik Skupstine Beograda i savetnik predsednika SPO: Podrzacemo koalicionog partnera, Zarko Seslija, sef odbornicke grupe SPS: U gradu nista ne funkcionise Djindjic mora da ode. Zoran Djindjic, predsednik Skupstine Beograda: Incijativu cu odmah staviti na dnevni red

Beograd. - Inicijativa za smenu Zorana Djindjica sa funkcije predsednika Skupstine Beograda bice pokrenuta uskoro, a sakupljanje dvadeset potpisa koji su za to potrebni, nece biti nikakav problem - najavio je juce Vojislav Seselj, predsednik Srpske radikalne stranke i sef odbornicke grupe SRS u Gradskoj skupstini.

Prema njegovim recima nikakvih oficijelnih razgovora o Djindjicevoj smeni sa drugim odbornickim grupama nije bilo. "Nezvanicno sa svakim na hodnicima razgovaram, pa i sa vama" odgovorio je Seselj na novinarsko potpitanje da li je mozda bilo dogovora.

Komentarisuci novinske napise prema kojima je sa Danicom Draskovic napravio plan rusenja Zorana Djindjica, Seselj je rekao da sa njom ima prijateljske odnose, da su njihovi susreti uvek srdacni, ali da sa njom "nema nikakve posebne politicke relacije, jer su im stranke u medjusobnom zestokom politickom sukobu".

Upitan koga bi radikali predlozili za eventualnog Djindjicevog naslednika, Seselj je odgovorio da su radikali suvise mala odbornicka grupa, tako da ce o tome ko ce biti novi gradonacelnik odluciti skupstinska vecina.

Predsednik odbornicke grupe SPS u Skupstini Beograda, Zarko Seslija izjavio je juce da u gradu nista ne funkcionise kako treba, zbog cega neko mora da odgovara. "Najmanje sto treba uciniti jeste da predsednik Skupstine sidje sa te funkcije", rekao je Seselija, isticuci da socijalisti nemaju nista licno protiv Djindjica.

Seslija je ocenio da bi inicijativu za smenu gradonacelnika trebalo pokrenuti sto pre, kao i da bi bilo najbolje da je to vec ucinjeno. Prema njegovim recima, za sada nikakvih razgovora u okviru odbornicke grupe socijalista o tome nije bilo. Upitan da li se o smenjivanju Djindjica pregovaralo sa drugim strankama, Seslija je odgovorio: "Ja u takvim razgovorima nisam ucestvovao".

- Naravno da nema nikakve nikakve dileme da cemo naseg lokalnog partnera podrzati - rekao je Milan Bozic, potpredsednik Gradske skupstine i savetnik predsednika SPO, odgovarajuci na pitanje kako ce se ta stranka ponasati ako se pokrene pitanje poverenja Zoranu Djindjicu.

Na pitanje da li taj stav vazi i u slucaju da Djindjic odbije da podrzi Draskovicevu predsednicku kandidaturu, Bozic je odgovorio da ce se u tom slucaju obracunavati u ravni velike strateske politike, a ne na nivou kioska, vodovoda i elektrodistribucije, u sta spada i funkcija gradonacelnika.

- Ako gospodin Seselj skupi jos 19 odbornika potrebnih za pokretanje preispitivanja poverenja, odmah cu predlog staviti na dnevni red po hitnom postupku - rekao je Zoran Djindjic i dodao da ce glasanje biti tajno.

- Svakog trenutka, kada god neko pozeli da se pokrene pitanje poverenja, ja cu ga istog tog dana staviti na dnevni red. Tu nema nikakvih tajni. Neka gospodin Seselj nadje 56 odbornika i moci ce da postavi svog predsednika grada - istakao je Djindjic.

Na pitanje da li ima informacije o dogovoru o njegovoj smeni, koji su, navodno postigli Vojislav Seselj i Danica Draskovic, Djindjic je odgovorio da ce se to videti kada budu prebrojani glasovi.

V. D.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /