Ponedeljak, 14. april 1997.

SEDNICA SAVEZA SLOBODNIH GRADJANA I OPSTINA SRBIJE

Do izbornog uspeha samo ujedinjeni

Novi Sad. - Deseta sednica Saveta slobodnih gradova Srbije, koja je u subotu odrzana u Novom Sadu, protekla je u atmosferi dogovora o buducem cvrscem povezivanju opstina i gradova u kojima je na vlasti koalicija "Zajedno". Takodje sto hitnije se Konferenciji slobodnih gradova, kako je receno, moraju pridruziti i ona mesta gde je lokalnu vlast osvojila i neka druga opoziciona stranka ili koalicija. Ovo stoga, kako je istaknuto, jer su republicki izbori vec isuvise blizu pa opozicija moze ocekivati uspeh jedino ako se ujedini.

Razmotrene su i mogucnosti za osnivanje TV pula u koji bi se ukljucile i postojece privatne televizije koje su pod uticajem opozicije. Prisutnima je prikazano jedno od urednickih vidjenja buduce televizije. Takodje, prihvacen je i predlog da se u sto skorije vreme, najkasnije maja, pripremi radni materijal za osnivanje banke u kojoj bi se objedinila sredstva opozicionih opstina. Tim parama bi se pomagali oni gradovi koji sami nisu u mogucnosti da ih obezbede iz licnih izvora.

Jucerasnjem Savetu prisustvovao je i prvi sekretar za trgovinu u Ambasadi Velike Britanije Dejvid Slin koji je govorio o posebnom fondu svoje Vlade koji je osnovan sa ciljem da pomogne zemljama istocne i srednje Evrope tokom procesa prelaska na trzisnu privredu. On je naglasio da pomoc, za sada, nije u novcu ili opremi vec savetodavna i da se, takodje, odnosi i na formiranje slobodnih medija i reforme lokalnih uprava.

N. Jovicevic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /