Ponedeljak, 14. april 1997.

IZVRSNI ODBOR DEMOKRATSKE PARTIJE SOCIJALISTA DANAS RAZMATRA KRIZU U VRHU STRANKE

Djukanovic pristaje na rekonstrukciju Vlade?

Postoji mogucnost da premijer Djukanovic prihvati predlozene promene u Vladi, ali mnogo temeljnije nego sto je zahtevao partijski vrh

Podgorica, FoNet. - Izvrsni odbor Glavnog odbora Demokratske partije socijalista Crne Gore danas ce u Podgorici, uz ucesce premijera Mila Djukanovica, pokusati da iznadje izlaz iz zamrsene i po partiju sve teze situacije, nakon sto premijer nije prihvatio da bespogovorno izvrsi partijski nalog i rekonstruise vladu.

Kako javlja Montena faks, Glavni odbor je proslog petka odustao od preduzimanja konkretnih mera prema "neposlusnom" predsedniku Vlade, pa je ingerencije u tom pogledu prepustio svom Izvrsnom odboru. Sastanak sa Djukanovicem treba da pokaze ima li ili nema kompromisa u vezi zahteva predsednika Momira Bulatovica za smenjivanje trojice visokih drzavnih cinovnika. Za svaki slucaj, predvidjeno je da se Izvrsni odbor sastane i u utorak, a neizvesno je da li sa ili bez premijera.

Prema izvorima Montene-faks, u partijskom vrhu je procenjeno da treba sada malo "stati na loptu", pa se odustalo od brzometnih mera prema Djukanovicu, te ce se ubuduce nastojati da se "kupovanjem vremena" pokusa koliko-toliko oporave veoma uzdrmani redovi vladajuce partije. Minulih dana je, naime, kako konstatuje podgoricka agencija, doslo je do znatnog slabljenja pozicija partijske vrhuske sa Bulatovicem, na celu.

Premijer Djukanovic je, ukazuje agencija, samim cinom prihvatanja razgovora o realizaciji zakljucaka Glavnog odbora, na neki nacin, stavio do znanja da je spreman da ide na odredjeni kompromis, samo je pitanje dokle. Montena-faks saznaje da postoji mogucnost da Djukanovic prihvati da dodje do rekonstrukcije Vlade, ali mnogo temeljnije nego sto je to zahtevao partijski vrh.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /