Ponedeljak, 14. april 1997.

ZAVRSENA NEDELJA "ZA BLISTAV BEOGRAD"

"Akcija ubuduce deo naseg zivota"

Povodom zavrsetka akcije "Za blistav Beograd" gradonacelnik Zoran Djindjic, podelio je juce simbolicna priznanja najboljim ucesnicima "u borbi protiv sivila grada". Priznanja je dobilo nekoliko medijskih kuca, agencija i preduzeca. Bilo je i posebnih nagrada, kao sto su "za najlepsu bebu u parku", "za najlepsi osmeh u autobusu"...

Iako je bilo dogovoreno da se nagrade nece dodeljivati javno-komunalnim preduzecima, Skupstina grada je, na zahtev specijalne komisije u cijem sastavu su bili Ruzica Sokic, Vesna Cipcic i Aleksandra Stevanovic, napravila izuzetak, udelivsi priznanje JKP "Zelenilo" za "lale na Studentskom trgu".

"Nadam se da ce kreativna energija nasih sugradjana u ovoj akciji ostaviti tragove za sobom. Akcija, valjda, nece biti zabelezena samo na video trakama i novinskim napisima. Trebalo bi da postane deo naseg zivota i u buduce", rekao je Djindjic.

Gradonacelnik je juce obisao i deponiju u Vinci podsetivsi, tom prilikom, da je ta deponija "zariste potencijalnih bolesti i zaraza".

- Po povratku nase zemlje u medjunarodnu zajednicu imacemo velike probleme kad kod nas dodju ljudi koji brinu o ekologiji i Dunavu posebno. Dunav je medjunarodna reka, i nemamo pravo da u nju nekontrolisano pustamo razne otpadne materije. Ova deponija nas upozorava da pocnemo razmisljati i traziti neka strateska resenja da se postojeci prostori za deponovanje djubreta podvedu pod posebne standarde, uz trazenje medjunarodnih kredita. Verovatno ce medjunarodna zajednica imati razumevanja, jer zagadjenje Dunava predstavlja medjunarodni problem - rekao je Djindjic i podsetio da je rukovodstvo grada u pregovorima sa jednom stranom firmom o uvodjenju projekta reciklaze u Beogradu.

T. Pekic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /