Ponedeljak, 14. april 1997.

NEBOJSA COVIC

"Stvaranje jakog opozicionog bloka je nuzno"

Beograd, Beta. - Bivsi visoki funkcioner Socijalisticke partije Srbije Nebojsa Covic izjavio je juce agenciji Beta da je jedinstvo demokratske opozicije presudno za njenu pobedu na predstojecim parlamentarnim i predsednickim izborima u Srbiji.

"Stvaranje jakog opozicionog bloka presudno je ne samo za pobedu na predstojecim izborima, vec i za neophodne i fer izborne uslove, na sta je neophodno usmeriti zajednicku politicku aktivnost", naveo je Covic komentarisuci najavu lidera Demokratske stranke Zorana Djindjica da ce predloziti prosirivanje koalicije "Zajedno" drugim strankama i da ce i njega pozvati da se prikljuci toj koaliciji.

"Za sada mogu reci da je inicijativa o objedinjavanju demokratske opozicije u borbi protiv SPS nesto za sta sam se u svojim politickim kontaktima i sam do sada zalagao, a to ce biti izborno nacelo partije koju formiram" naveo je Covic. On je ukazao i na to da je "izuzetno vazno da sve inicijative iz koalicije 'Zajedno' budu usaglasene uz postovanje dogovora unutar nje".

"Samo tada je moguce imati pobednicku izbornu formulu jednog sireg i time jaceg opozicionog bloka kako bi se, ne samo pobedilo na izborima, vec i formirala vlast koja ce ovu zemlju izvesti iz opste krize", zakljucio je Covic. "Ne treba, naime sumnjati da ce se SPS kao svoje najjace oruzje koristiti razbijenu i zavadjenu opoziciju i verujem da to dobro znaju u koaliciji 'Zajedno', uprkos sada ispoljenim naprslinama u njihovim medjusobnim odnosima", naveo je Covic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /