Ponedeljak, 14. april 1997.

IZJAVA SLOBODANA VUKSANOVICA NA IZBORNOJ SKUPSTINI DEMOKRATSKE STRANKE U CACKU

Mediji usmereni na razbijanje koalicije "Zajedno"

Cacak. - U prisustvu potpredsednika Demokratske stranke Slobodana Gavrilovica, sekretara Zivorada Andjelkovica i portparola Slobodana Vuksanovica, u subotu je u Cacku odrzana redovna izborna skupstina opstinske organizacije. Izabran je opstinski odbor od 15 clanova, a novi predsednik je dr Kosta Milosevic, hirurg. Ovdasnje clanstvo DS iskoristilo je prisustvo licnosti iz vrha stranke da iznese svoju zabrinutost zbog trenutnog stanja u koaliciji "Zajedno".

Portparol DS Slobodan Vuksanovic je, odgovarajuci na pitanja cacanskih demokrata, rekao da u koaliciji "Zajedno" postoje izvesne nesuglasice, ali da stanje nije takvo kakvim ga predstavljaju mediji koji su "potpuno usmereni da razbiju nasu koaliciju".

"Koalicija 'Zajedno' nece i ne moze da se raspadne. Onaj ko iz nje izadje zavrsio je svoju politicku karijeru", rekao je Vuksanovic. Zivorad Andjelkovic je istakao da ce za petnaestak dana "Zajedno" predstaviti svoj markentiski program za republicke izbore. "Siguran sam da pobedjujemo. Ako se to ne dogodi pisem ostavku", obecao je sekretar DS.

Slobodan Gavrilovic je izneo stav DS da bi koaliciju "Zajedno" trebalo prosiriti i ojacati novim partnerima kao sto su Seljacka stranka, Studentski protest, sindikati, strukovne organizacije... Po Gavrilovicevim recima, svi sadasnji koalicioni partneri ne misle tako, neki od njih zele da Koalicija ostane ista, pa se ovo pitanje mora resiti konsenzusom.

E. Kukic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /