Utorak, 15. april 1997.

ODRZAN AKUSTICNI KONCERT ELEKTRICNOG ORGAZMA

Po uzoru na MTV

Koncert "Zivo i akusticno" grupe Elektricni orgazam, bio je po mnogo cemu netipican za ove prostore i ovu grupu. Naime, rec je o prvom unplugged koncertu u Beogradu i prvom koncertu Elektricnog orgazma za vreme koga je publika sedela. Koncert je inace, napravljen po uzoru na MTV unplugged koncerte, tako da je iza benda bilo mesta za publiku, na kojima su sedeli prijatelji benda. Posvecujuci koncert nedavno preminulom Goranu Cavajdi Cavketu, clanovi grupe izveli su akusticne verzije svojih, iz razlicitih razloga ranije zapostavljenih, pesama.

Pored stalne postave grupe (Gile, Banana, Svaba i novi bubnjar Buca) pred publikom u Centru "Sava" pojavili su se Margita Stevanovic-Megi iz EKV-a na klavijaturama i orguljama, kao i solista beogradske filharmonije Boris Bunjac na udaraljkama. Vokalnu podrsku citavom unplugged hepeningu pruzile su Melina i Ninela.

U jedan deo programa koncerta "Zivo i akusticno" bile su ukljucene pesme sa solo albuma "Regression" Gorana Cavajde, inace snimanog tokom prosle godine na Tasmaniji.Vodja grupe Srdjan Gojkovic Gile smatra da ce ovim koncertom pokrenuti beogradske rok-muzicare da se oprobaju u akusticnim aranzmanima.

J. B.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /