Utorak, 15. april 1997.

BOGOLJUB KARIC ZA "KOHA DITORE"

Ukoliko bi izasli na izbore 70 do 80 odsto Albanaca bi glasalo za mene

Pristina, Beta. - Biznismen Bogoljub Karic izjavio je za jucerasnji pristinski dnevnik na albanskom jeziku "Koha ditore" da je definitivno odlucio da se kandiduje za predsednika Srbije, ali samo ukoliko izbori budu regularni i izrazio ocekivanje da bi 70 do 80 odsto kosovskih Albanaca glasalo za njega ukoliko bi izasli na izbore.

Politicko i ekonomsko stanje u Srbiji je jos jedan povod da se kandidujem za predsednika Srbije, rekao je Karic i dodao da ce promocija njegove kandidature za prvog coveka Srbije biti u rodnoj Peci i to najverovatnije u maju.

On je izrazio ocekivanje da ce mnogi gradjani glasati za njega, jer je "dosta doprineo poboljsanju ekonomske situacije u Srbiji". Na pitanje kako vidi resenje pitanja Kosova, Karic je rekao da to jeste veliki problem, ali da nema neresivih pitanja i ocenio da je to prevashodno problem Srbije.

On je najavio okrugle stolove na BK Televiziji o Kosovu i to u studiju u Peci i pozvao predstavnike srpskih i politickih partija Albanaca na Kosovu da ucestvuju u tim emisijama. Karic je za "Koha ditore" rekao da je nakon sto je odlucio da se kandiduje za predsednika Srbije pocela borba protiv njega i njegove kompanije.

"Najnoviji napadi na BK televiziju otvoreno govore o mrznji vlasti. Program BK TV osim u Peci ne moze da se gleda nigde na Kosovu. Dozvolu za stavljanje repetitora u Golesu dobili smo odavno, ali ne daju nam mogucnost da pocnemo rad", rekao je Karic i dodao da ima informacije da ce 15. aprila biti ukinut program BK i u Peci.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /