Ponedeljak, 21. april 1997.

DR VLADAN BATIC NAJAVLJUJE FORMIRANJE NOVE STRANKE

Verni nacelima koncepta udruzene opozicije

Beograd. - Na skupu dela Demokratske stranke Srbije (DSS) koji zagovara opciju udruzene opozicije (odrzana 12. aprila u Kragujevcu) zakljuceno je - radi ocuvanja integriteta DSS - da se nadje kompromis sa oficijelnim rukovodstvom stranke, kaze dr Vladan Batic u jucerasnjem saopstenju za javnost, uz komentar:

"Posto je nakon iskazanog 'linca' postalo jasno da od kompromisa nema nista, u duhu alternativnog zakljucka skupa u Kragujevcu, kao opcija koja u clanstvu ima apsolutnu vecinu; podnecemo zahtev Ministarstvu pravde Republike Srbije radi priznavanja legaliteta, a ukoliko to ne urodi plodom pristupicemo formiranju nove politicke organizacije".

Nova partija ce u svemu ostati verna nacelima DSS iz 1992. pre svega konceptu udruzene opozicije, rehabilitaciji balansa izmedju demokratskog i nacionalnog i to putem afirmacije nacionalnih interesa kroz demokratsku optiku, na principijelnom antikomunizmu, unutarstranackoj demokratiji s pravom na suprotno misljenje, afirmaciji srbijanske provincije i unutrasnjosti, mobilnom ofanzivnom, operativnom vodjenju politike kao pragmaticne delatnosti i na svemu onome sto je DSS trebala biti, ali na zalost nije", zakljucuje dr Batic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /