Sreda, 23. april 1997.

MINISTAR GRADJEVINE BRANISLAV IVKOVIC

Vlada danas usvaja zakon o koncesijama

Beograd. - "Odbor za privredu i finansije na danasnjoj sednici usvojio nacrt Zakona o koncesijama, pa se moze ocekivati da na sutrasnjoj sednici Vlade on bude usvojen", izjavio je Branislav Ivkovic, ministar za gradjevinarstvo i urbanizam u Vladi Srbije, prilikom otvaranja sajma "Gradjevinarstvo 97". Ovaj zakon prema Ivkovicu ima za cilj da omoguci dodatno ulaganje domaceg kapitala i stvorio osnove da privuce i strani kapital, imajuci u vidu sve one pogodnosti koje Srbija ima.

Zakon o svojinskoj transformaciji, smatra Ivkovic, jedan od najvise reformskih zakona, koji se danas razmatraju ne samo u Vladi Srbije, vec je izlozen analizi svih gradjana ali pre svega strucnjaka.

"Sigurno je da ce Vlada Srbije za najvaznija preduzeca, kao i ona problematicna preduzeca, posebne zahvate u pravcu primene zakona o svojinskoj transformaciji izvesti u onoj meri u kojoj je to moguce. Ministarstvo gradjevina ce se maksimalno zaloziti da jedan deo gradjevinske privrede bude u tom paketu", rekao je Ivkovic. Proces privatizacije bi trebalo da utice na razvoj nase privrede, kroz ulaganje domaceg kapitala koji bi u procesu privatizacije bio ulozen, rekao je Ivkovic.

R. R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /