Sreda, 23. april 1997.

FUDBAL: U SUSRET MECU JUGOSLAVIJA-SPANIJA

Povreda "otpisala" Stefanovica

Beograd. - Dejan Stefanovic definitivno je otkazao Santracu za susret sa Spancima. Juce je u FSJ stigao dopis iz Sefild Venzdija, u kome se kaze da je njihov igrac teze povredjen i da ce van stroja biti cak do kraja engleskog prvenstva. Selektor je prekjuce najavio da ce, u slucaju nepredvidjenih okolnosti, pod zastavu pozvati Miroslava Stevica iz "Minhena 1860", ali je juce to ostavio samo kao "otvorenu mogucnost".

Juce su u Beograd stigli Vidakovic, Drulovic, Mirkovic, Savicevic, Brnovic, Djukic, Govedarica i Mijatovic, da bi sinoc (osim Mijatovica) odrzali prvi trening na terenu "Milicionera". Uz njih su bili Djorovic i Ciric, koji danas nece nastupiti za svoje klubove u vanrednom domacem kolu. Danas dolaze Lekovic, Milosevic i Stojkovic, a sutra Mihajlovic, Anto Drobnjak ce se verovatno prikljuciti "plavima" ali je pitanje da li ce, pre svega psihicki, biti spreman za mec sa Spanijom.

- Ovaj prvi izlazak na teren nazvao bih "treningom oporavka" u trajanju od svega 45 minuta. Nesto veci intenzitet bice tokom danasnjeg vezbanja, a prave pripreme pocece u cetvrtak u Novom Sadu. Tada cemo biti kompletni, nedostajace samo Drobnjak, koga ocekujemo u nedelju. Njemu smo ostavili da odluci da li ce biti u kombinaciji za Spance, jer to samo on zna posle smrti majke - rekao je Santrac.

Strucni stab je i ovog puta u situaciji da svakodnevno docekuje "grupni dolazak" reprezentativaca, sto je cena koju moraju da plate "fudbalski izvoznici", kao sto je nasa zemlja. To, sa jedne strane, i nije lose jer su najistaknutiji pojedinci u prilici da u najjacim evropskim ligama proveravaju svoje sposobnosti, ali tako rastrkani nisu u vidokrugu svom selektoru. Zbog toga je dolazak Boskova, Filipovica i Petkovica u strucni stab bila iznudjena varijanta kako bi se pokrila sva "isturena odeljenja" naseg drzavnog tima.

B. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /