Sreda, 23. april 1997.

UREDBA VLADE SRBIJE ZA OZIVLJAVANJE PRIVREDE

Odlozeni rokovi za placanje poreza

Najduzi je rok odlaganja za poljoprivredne organizacije - kraj novembra

Beograd, Beta. - Vlada Srbije donela je juce uredbu o stvaranju uslova za ozivljavanje privrednih aktivnosti i finansijsku konsolidaciju mnogih privrednih subjekata u "objektivnim teskocama".

Uredbom o uslovima za produzenje roka placanja poreza i drugih javnih prihoda, poreskim duznicima se omogucava da odloze placanje poreza, doprinosa za obavezno socijalno osiguranje i javnih prihoda po osnovu licnih primanja na prihode od samostalnih delatnosti, na dobit preduzeca, akciza i poreza na promet, javili su beogradski mediji. Rok placanja tih dazbina moze se na zahtev obveznika produziti do kraja septembra, ako je obveznik kumulativno ispunio potrebne uslova.

Kao jedan od uslova navedeno je da odlaganje moze biti odobreno ako je prosecna isplacena mesecna neto zarada zaposlenima u poslednja tri meseca manja od republickog proseka. Rok placanja organizacijama, zadrugama i drugim pravnim subjektima u oblasti poljoprivrede moze da se produzi do kraja novembra.

Placanje obaveza na prihode od samostalnih delatnosti, dospelih zakljucno sa prvim tromesecjem 1996, moze se bez zaracunavanja kamate produziti do kraja aprila 1999. Ukoliko se u utvrdjenim rokovima ne plati makar jedna mesecna rata preostali dug sa obracunatom kamatom bice naplacen odjednom.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /