Sreda, 23. april 1997.

ODBORNICI SPS NAPUSTILI SEDNICU SKUPSTINE GRADA NISA

Socijalisti resili da budu uvredjeni

Odbornicke klupe socijalista ostale prazne nakon sto je po njihovim recima gradonacelnik Zoran Zivkovic uvredio jednog SPS odbornika. Imenovan Savet grada Nisa, predsednik dr Ninoslav Stojadinovic

Nis. - Odbornicka grupa Socijalisticke partije Srbije (SPS) u Skupstini grada Nisa juce je demonstrativno napustila zasedanje. Odbornicke klupe socijalista ostale su prazne nakon sto je po njihovim recima gradonacelnik Zoran Zivkovic uvredio SPS odbornika.

"Predsednik Skupstine je uvredio naseg odbornika kome je rekao da razume njegovo nepoznavanje stvari ali da ga moli da prekine. Nema smisla da se tako postupa prema odbornicima," objasnio je u skupstinskom holu predsednik Gradskog odbora SPS u Nisu dr Zivota Zivkovic.

Odborniku Milojkovicu je predsednik Skupstine oduzeo rec,nakon nekoliko upozorenje, dok je pokusavao da objasni govor prethodog odbornika SPS koji je govorio o problemima svoje mesne kancelarije. Na dnevnom redu je bila: inicijativa za ocenu ustavnosti Zakona o sredstvima u svojini Republike Srbije.

"Ovo je dobro izreziran scenario socijalista koji su unapred odlucili da napuste sednicu a povod nije ni vazan" ocenio je postupak socijalista odbornik politicke organizacije "Zajedno" Risto Bukvic.

U holu Skupstine gradonacelnik Zivkovic pokusao je da razgovara sa predstavnicima odbornicke grupe SPS, ali je predsednik GO SPS Zivkovic odbio razgovor "jer je gradonacelnik uvredio coveka."

U guzvi ispred sale Skupstine grada mogla se cuti i preporuka medju odbornicima SPS da ne daju nikakve izjave "jer su to njihovi novinari".

U nastavku sednice odbornici niske skupstine usvojili su inicijativu da se Ustavnom sudu uputi predlog o oceni ustavnosti Zakona o sredstvima u svojini Republike Srbije. "Ovakav predlog Ustavnom sudu ce biti prosledjen iz 30 gradova u kojima nije na vlasti SPS", rekao je gradonacelnik Zivkovic.

Gradska skupstina usvojila je i izvestaj o izvrsenju budzeta u 1996. godine. Predsednik gradske vlade Branislav Jovanovic rekao je da je strucna sluzba vec podnela deset krivicnih prijava zbog nenamenskog trosenja sredstava iz gradskog budzeta.

Odbornici Skupstine Nisa razresili su duznosti dvanaest direktora javnih preduzeca i kulturnih i sportskih ustanova u gradu. Juce je imenovan i Savet grada Nisa sastavljen od 31 "ugledne licnosti u gradu. Predsednik Saveta je dr Ninoslav Stojadinovic, profesor Elektronskog fakulteta i predsednik Gradskog odbora SPO.

Z. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /