Cetvrtak, 24. april 1997.

REAGOVANJA: KOALICIJA "VOJVODINA" PODRZALA FORMIRANJE NOVE ODBORNICKE GRUPE

Gazda iz Beograda pravi red

Novi Sad. - U ime koalicije "Vojvodina" Mile Isakov, savezni poslanik, podrzao je inicijativu formiranja nove odbornicke grupe u Skupstini grada, i to, pre svega, zbog sadrzaja i opredeljenja te grupe, cime ce se uspostaviti cvrsca kontrola vlasti u Novom Sadu.

Nenad Canak: Visokomoralni cin

- Sustina nesporazuma u koaliciji "Zajedno" jeste da se nastavilo sa praksom otudjenog vladanja gradom, stav je Nenada Canka, predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine. On smatra da je formiranje nove odbornicke grupe, u kojoj se nalaze i odbornici Srpskog pokreta obnove, visokomoralni cin. Pri tom je istakao da ce koalicija "Vojvodina" dati pun doprinos profesionalizaciji resornih funkcija u gradu.

- Koalicija "Vojvodina" ne zeli da se mesa u unutrasnje stvari ni jedne od partija - komentar je Isakova. On ipak smatra da je nuzno da se nesto menja, pre svega sustinski odnosi u Skupstini grada. - Ovaj primer resavanja stvari u kojem predsednik stranke dolazi iz Beograda da pravi red, neprihvatljiv je za koaliciju "Vojvodina", istakao je Isakov. Njegovo je misljenje da je jedan od najvecih razloga nefunkcionisanja vlasti u gradu to sto se iz Beograda postavljaju i smenjuju ljudi u Novom Sadu, jer "ne moze niko zastupati interese Novog Sada ko ima gazdu u Beogradu".

S. J.

Previranja i u Pancevu?

- Postoje neke najave da ce se i u Pancevu uskoro desiti previranja slicna novosadskim, rekao je Djurica Savkov, predsednik Banatskog foruma. On je istakao da je Vojvodina zrelija za demokratske procese od Beograda i Srbije.

S. J.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /