Cetvrtak, 24. april 1997.

"NASA BORBA" SAZNAJE

Panic pristupa koaliciji "Zajedno"

Koaliciji "Zajedno" bi uskoro trebalo da se pridruzi Milan Panic, bivsi premijer SRJ, saznajemo u tom opozicionom bloku. Saopstenje kojim bi pristupanje bivseg jugoslovenskog premijera koaliciji "Zajedno" bilo potvrdjeno ocekivalo se tokom jucerasnjeg dana.

Zoran Djindjic, lider Demokratske stranke se, kako kazu nasi izvori, sa Panicem dogovorio jos prekjuce. Po tom dogovoru Panic bi usao u koaliciju, ali ne kao predsednicki kandidat. Dogovoreno je, naime da se predsednicki kandidat odredi tek u septembru na osnovu istrazivanja javnog mnjenja o popularnosti eventulanih kandidata koalicije "Zajedno".

Istrazivanje bi radili americka agencija koja je ispitivala javno mnjenje u Klintonovoj predizbornoj kampanji, beogradski Institut drustvenih nauka i nekoliko ovdasnjih kontrolnih agencija.

Nasi izvori kazu i da bi Djindjiceve demokrate pristale da koaliciji pridje i Nebojsa Covic, bivsi gradonacelnik Beograda ciji bi "zadatak" bio da otme odredjeni procenat biraca Socijalistickoj partiji Srbije. Covic ce, kako tvrde nasi sagovornici, rado pristati da udje u koaliciju i nema ambicija da bude predsendicki kandidat. DS takodje planira da pregovara sa Micunovicevim Demokratskim centrom, ali nece pristati na Vojislava Kostunicu "jer ne zeli da ozivljava jos jednog politickog lesa". N. N. B.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /