Cetvrtak, 24. april 1997.

MINISTARSTVO TRGOVINE POTVRDILO DOGOVOR SA RK "BEOGRAD" O ISPLATI ZARADA

Prvi deo zarada 25. aprila

Radnici Kompanije robnih kuca "Beograd" ce do 25. aprila dobiti deo od ukupno osam neisplacenih zarada iz prosle i ove godine. Drugi deo, u zavisnosti od toga koliko ce Vlada Srbije uspeti da obezbedi novca, zaposleni u ovoj trgovinskoj kuci, dobice do 15. maja.

Ovo su rezultati razgovora pregovarackog tima Kompanije robnih kuca "Beograd" sa Vladom Srbije koji su saopsteni svim direktorima robnih kuca na jucerasnjoj sednici Odbora sindikata Kompanije. Ovakvo obecanje je juce faksom potvrdio i Srdjan Nikolic, ministar za trgovinu ciju su ostavku, karakterisuci ga "kao dosad najgoreg ministra trgovine" u (ne)uspelom strajku od ponedeljka zatrazili radnici Robnih kuca "Beograd".

Na prekjucerasnjim pregovorima u Ministarstvu trgovine ucestvovali su pored Slobodana Radulovica, potpredsednika Vlade Srbije i Relja Dabic, predsednik republickog Odbora sindikata trgovine, Petar Stolica, sekretar Gradskog odbora za trgovinu, predstavnici Beobanke i Ministarstva finansija. Na sastanku je jos dogovoreno da se do 30. aprila sazove Skupstina deonicara Kompanije RK "Beograd" i izabere novi Upravni odbor koji ce doneti plan i program rada.

Ukoliko ovaj Upravni odbor ne uspe da izabere predsednika Kompanije, to ce uciniti Vlada Srbije. Do imenovanja novog predsednika Kompanije u strucni rukovodeci tim, Ministarstvo trgovine je predlozilo Milosa Dimitrijevica, zamenika ministra trgovine i Zorana Zivkovica, predstavnika Kompanije RK "Beograd" koji su i moguci kandidati za mesto predsednika Kompanije.

N. B.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /