Cetvrtak, 24. april 1997.

Strazar udario Tadica vratima celije

HAG, 23. aprila (Beta-AFP) - Portparol Haskog tribunala Kristijan Sartije (Christian Cartier) izjavio je danas da je Dusanu Tadicu, Srbinu iz Bosne koji je pred Tribunalom optuzen za ratne zlocine, nedavno povredjeno celo posto ga je jedan od cuvara u zatvoru udario vratima po licu. Incident se dogodio u zatvorskom centru Tribunala koji se nalazi u Seveningenu, blizu Haga. Tadic je udaren vratima njegove zatvorske celije, precizirao je Sartije. Zena koja redovno posecuje Tadica izjavila je da se incident dogodio u nedelju ujutro, kada se Tadic zalio sto mu se dorucak donosi jako rano.

"Dusko se vec nekoliko puta zalio na istog cuvara, Holandjanina, koji ga je neprekidno provocirao", rekla je Vera Isak. Ona je navela da je tokom jedne njene posete Tadicu, kojoj je prisustvovala i Tadiceva starija cerka Valentina (17), isti cuvar doviknuo: "Ovo nije hotel". Sartije je saopstio da je ured Tribunala kome pripada zatvorski centar otvorio istragu o incidentu i da je cuvar umesan u dogadjaj premesten na drugu duznost, na kojoj nece imati kontakta sa zatvorenicima.

Otpravnik poslova jugoslovenske ambasade u Hagu Djordje Lopicic rekao je da je ulozio zvanican protest Tribunalu, posto ga je Tadic u ponedeljak obavestio o dogadjaju. "Nas zadatak je da stitimo sve Srbe u svetu, na temelju ustava SR Jugoslavije", izjavio je Lopicic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /