Cetvrtak, 24. april 1997.

UPOZORENJE GRANSKOG SINDIKATA PROSVETNIH RADNIKA "NEZAVISNOST"

Republicka vlada ne postuje obecanje

Beograd. - Od treceg maja Granski sindikat prosvetnh radnika "Nezavisnost" otpocece ponovo svoju akciju - odrzavanje protestnih casova na Trgu Republike. Konacnu odluku o ovoj akciji, koliko sutra, donece Izvrsni odbor. Razlog za ovaj protest je nepostovanje dinamike isplate zarada prosvetnim radnicima.

- Termini za isplatu zarada koje su potpisali republicki ministri za finansije i prosvetu, se ne postuju, a zarade kasne od tri do 23 dana, rekla je Jelena Hristodulo, predsednik Granskog sindikata prosvetnih radnika "Nezavisnost", upozorivsi da se Vlada Srbije obavezala da ce do osmog maja ove godine zaposlenima u osnovnim i srednjim skolama isplatiti sve zaostale zarade.

Ovaj sindikat osudio je izjavu Jagosa Bulatovica, predsednika Republickog odbora sindikata radnika obrazovanja, nauke, kulture i umetnosti, prema kojoj zajednicki pregovaracki tim formiran u vreme proteklog stajka, vise ne postoji. Po recima Jelene Hristodulo, zajednicki pregovaracki tim ostaje i dalje jedini legitimni predstavnik interesa zaposlenih u osnovnim i srednjim skolama u Srbiji.

Dusan Pavicevic, sekretar Foruma roditelja djaka beogradskih skola, istakao je da su sindikalni zahtevi opravdani i da imaju roditeljsku podrsku. On je naglasio da je Forum spreman na saradnju sa svima koji ucestvuju u obrazovanju "iskljucivo zarad zastite interesa nase dece".

G. Dj.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /