Petak, 25. april 1997.

DR BOZIDAR BOJOVIC, POTPREDSJEDNIK NARODNE STRANKE CG, OPTUZIO DR NOVAKA KILIBARDU ZA SEPARATIZAM

Politika tihog otcjepljenja

Podgorica. - Na juce odrzanoj konferenciji za stampu dr Bozidar Bojovic, potpredsjednik Narodne stranke CG i lider struje koje se suprotstavila politici predsjednika NS CG dr Novaka Kilibarde, direktno je gospodina Kilibardu optuzio da vodi politiku "tihog otcjepljenja Crne Gore od Srbije". Prema dr Bojovicu, Kilibarda je posljednjih godina poceo da napusta izvorni program stranke i da ga postepeno dezavuise, sto je posebno, po njegovom misljenju, doslo do izrazaja nakon posljednjih izbora, kada je lider "narodnjaka" iskazao svoju sklonost separatizmu i nastojao da "citavu Narodnu stranku prevede u vode separatizma".

Uz gospodina Kilibardu, dr Bojovic je poimenicno optuzio i Dragana Soca, napominjuci da njih dvojica o zajednici Crne Gore i Srbije govore, u najboljem slucaju, kao o savezu drzava.

"Svadja u losoj familiji"

Dr Bojovic nije zelio da komentarise intervju crnogorskog premijera Mila Djukanovica "Nedeljnom telegrafu", napominjuci da u te stvari ne zeli da ulazi. "Za nas su i Djukanovic i Bulatovic i Milosevic krivci za situaciju u kojoj se nalazimo", kazao je gospodin Bojovic i dodao da se ovdje radi o "svadji u losoj familiji".

Dr Stefan Susic, "narodnjacki" poslanik u crnogorskom i saveznom parlamentu, osim sto je podsjetio na nestatutarno ponasanje dr Kilibarde i njemu lojalnih ljudi iz vrha stranke, optuzio ih je i za "kriminalne radnje", konkretno navodeci da su falsifikovali zavrsni racun stranke za proslu godinu. Najavio je, pri tom, da ce stvar biti predata nadleznom tuzilastvu.

D. Vukovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /