Petak, 25. april 1997.

SLAVKO DRLJEVIC, POTPREDSJEDNIK CRNOGORSKE VLADE NEPODOBAN ZA TV CRNE GORE

Tema "zakasnjela i deplasirana"

Podgorica. - Odgovorni urednik informativno-politickog programa TV Crne Gore Emilo Labudovic onemogucio je gostovanje Slavka Drljevica, potpredsjednika crnogorske Vlade, u TV-emisiji "Berza", u koju ga je namjeravala pozvati Dragica Lalatovic, urednik emisije. Gospodin Drljevic, ciju je smjenu zahtijevao predsjednik Crne Gore i DPS-a Momir Bulatovic, u pomenutoj emisiji trebalo je da govori o ugovorima koje je crnogorska Vlada potpisala nedavno u Bratislavi i Atini.

Kako nam je saopstila koleginica Lalatovic, ona je 18. aprila predala sinopsis emisije odgovornom uredniku Labudovicu, a ovaj joj je, preko sekretarice, porucio da Drljevic ne moze biti gost u emisiji. Na njen zahtjev da joj se pisanim putem obrazlozi zbog cega potpredsjednik Vlade ne moze gostovati u "Berzi" (trazila je to istovremeno od odgovornog urednika Labudovica, glavnog urednika Vladimira Asanina i generalnog direktora RTV Crne Gore Zorana Jovovica), Labudovic je za temu emisije kazao da je "zakasnjela i deplasirana". U svom reagovanju na zahtjev, on je naveo kako mu ovakav vid komuniciranja nije poznat u svjetskoj novinarskoj praksi.

D. V.

"Monitor" ne moze na TV Crne Gore

Posljednja tri broja nezavisnog nedjeljnika "Monitor" nijesu reklamirana na crnogorskoj drzavnoj televiziji, rekao nam je juce direktor "Monitora" Zeljko Ivanovic. Reklamiranje je onemogucio "glodur" TV Crne Gore Vladimir Asanin.

Monitor na Internetu: http://www.monitor.org.yu

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /