Petak, 25. april 1997.

BILJANA PLAVSIC RAZGOVARALA SA KARLOM BILTOM

Ljudska prava i sloboda medija - problemi entiteta

Banjaluka. - Predsednik RS Biljana Plavsic razgovarala je juce u Banjaluci s visokim predstavnikom medjunarodne zajednice Karlom Biltom o pitanjima primene Dejtonskog sporazuma. Nakon sastanka Plavsiceva se nije obratila novinarima, a iz njenog Kabineta je saopsteno da su razmatrani problemi funkcionisanja Centralne banke, postanskog i avio saobracaja u BiH, kao i mogucnost otvaranja banjaluckog aerodroma. Osim toga, razgovarano je i o mogucem otvaranju granice RS prema susednoj Hrvatskoj.

Visoki predstavnik medjunarodne zajednice Karl Bilt, obracajuci se novinarima rekao da je s predsednikom RS razgovarao o ekonomskoj situaciji, a posebno o funkcionisanju PTT saobracaja u BiH i istakao potrebu povezivanja telefonskog saobracaja sa Federacijom BiH.

Na pitanje novinara da li je RS ta koja koci potpunu implementaciju Dejtonskog sporazuma visoki predstavnik je rekao da postoje mnoge stvari u oba entiteta kojima nije zadovoljan, naglasavajuci probleme postovanja ljudskih prava i medija.

Govoreci o mogucnostima odrzavanja Donatorske konferenciji Bilt je rekao da je potrebno postici dogovor o zajednickim institucijama, osnovnim zakonima i budzetima i da ce ukoliko budu ispunjeni svi postavljeni uslovi uslediti dogovor s MMF, nakon cega bi bilo moguce odrzavanje Donatorske konferencije.

LJ. Kovacevic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /