Petak, 25. april 1997.

VOJISLAV SESELJ, PREDSEDNIK SRPSKE RADIKALNE STRANKE

Potvrdjuje se radikalska prognoza

Beograd. - Srpska radikalna stranka zahteva da drzavni organi najostrije reaguju zbog zbog batinanja Srbina Dusana Tadica, koji vec dve godine boravi u zatvoru Haskog suda, iako protiv njega nema nikakvih dokaza - rekao je Vojislav Seselj, predsednik SRS na jucerasnjoj konferenciji za novinare i istakao da bi jedini pravi nacin reagovanja zbog "najnovijeg slucaja flagrantnog ponizavanja srpskog naroda, bilo zatvaranje kancelarija Haskog suda u SRJ, prekidanje svih kontakata sa tim sudom i povlacenje jugoslovenskog ambasadora iz Holandije".

Komentarisuci desavanja u novosadskoj skupstini, Seselj je rekao da se potvrdjuje radikalska prognoza prema kojoj ta vlast nece dugo trajati i bice zapamcena samo po jagmi za privilegijama. "Najveca negativna zasluga koalicije 'Zajedno' jeste to sto su omogucili koaliciji 'Vojvodina' da dobije poslanicke mandate", rekao je lider radikala i istakao da Zoran Djindjic javno podrzava kandidaturu Vuka Draskovica, a tajno mu "podmece klipove". Prema njegovom misljenju, najavljene kadrovske promene u SPS nece nista bitno promeniti. "Prinudjeni su da vracaju stare kadrove, koje su greskom otpisali i umesto njih doveli gore", ocenio je Seselj. Desavanja u crnogorskom rukovodstvu, prema njegovom misljenju, ne predstavljaju kompromis, nego "zatisje pred buru".

V.D.

Sledi rusenje vikendice ministra Aleksica

Prema recima Vojislava Seselja, u toku je postupak donosenja odluke o uklanjanju vikendice ministra za ekologiju Jordana Aleksica sa Velikog ratnog ostrva. Ukoliko Aleksic to sam ne ucini, Seselj je obecao da ce to licno uraditi i pozvao novinare da "prisustvuju svecanom cinu".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /